“Για πρώτη φορά κατοχυρώνεται θεσμικά η εργασία στα τηλεοπτικά  κανάλια”

“Την περίοδο ψήφισης στη Βουλή του νόμου για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων, η Αντιπολίτευση και οι ιδιοκτήτες των καναλιών μας κατηγορούσαν ότι  καταργούμε το διευθυντικό δικαίωμα, εάν θέσουμε ελάχιστο αριθμό εργαζομένων, ανά τηλεοπτικό σταθμό”, ανέφερε νωρίτερα στον Ρ/Σ Real 97.8 FM, συγκεκριμένα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

“Εμείς, όχι μόνο θέσαμε, αλλά και κατοχυρώσαμε στον συγκεκριμένο νόμο την εργασία στον τηλεοπτικό χώρο, έχοντας πλέον πλήρεις συμβάσεις απασχόλησης, για τουλάχιστον 400 θέσεις εργασίας, ανά σταθμό εθνικής εμβέλειας”, τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. “Άρα, έχουμε κατοχυρώσει πάνω από 1600 θέσεις εργασίας, μόνο στα κανάλια εθνικής εμβέλειας και έπονται και τα υπόλοιπα”.

Επιπλέον, ο Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε ότι, ανεξαρτήτως του αριθμού των εργαζομένων “έχουμε αποδείξει ποιος είναι με την πλευρά της εργασίας και ποιος  δημιουργεί εισόδημα και κοινωνική πρόοδο”. Και συμπλήρωσε: “Μεταξύ άλλων, εμείς έχουμε παρέμβει πολλές φορές στον ΤΗΛΕΤΥΠΟ, οι εργαζόμενοι του οποίου είναι απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες. Σε αντίθεση με την Αντιπολίτευση που δεν την είδαμε τόσον καιρό, ούτε να ανησυχεί, ούτε να παρεμβαίνει, όταν έκλειναν σωρηδόν τα ΜΜΕ επί Σαμαρά –  Βενιζέλου. Σήμερα, βέβαια, εμφανίζει μια εικόνα υποκριτικής ανησυχίας”.

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, ο Σωκράτης Φάμελλος ερωτώμενος για την επικείμενη 2η αξιολόγηση ανέφερε πως “καλό θα ήταν να μην παραποιούνται οι πληροφορίες, μέσω δημοσιευμάτων, που συνδέουν την ατζέντα του άτυπου Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου με το θέμα της υποδόσης”. Για την ακρίβεια, “ποτέ δεν ήταν στην ατζέντα του προσεχούς Eurogroup η υποδόση των 2,8 δις ευρώ”.

“Ο προγραμματισμός της κυβέρνησης είναι να έχουν συμπληρωθεί έως τον Οκτώβριο τα προαπαιτούμενα της 2ης αξιολόγησης”, πρόσθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος.  Σε καμία περίπτωση “δεν τίθεται ζήτημα καθυστέρησης. Η θέση της Ελλάδας και η στιβαρότητα της ελληνικής πολιτικής στο ευρωπαϊκό πλαίσιο δεν συνάδουν με προβλήματα στην αξιολόγηση της έκθεσης συμμόρφωσης”.

“Δίνουμε συνεχή μάχη με το κακό παρελθόν της χώρας μας, την οποία χρεοκόπησαν οι κακές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ”, είπε ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Σωκράτης Φάμελλος. Και παρά το γεγονός ότι “στην υπόθεση της διαπραγμάτευσης οι θιασώτες της ιδιωτικής οικονομίας επέμεναν στην φορολόγηση του ιδιωτικού τομέα, εμείς παλεύουμε να τροφοδοτήσουμε την οικονομία με καθαρή χρηματοδότηση και  από την πλευρά του δημοσίου και από την πλευρά της Ευρώπης, αλλά και με την προσέλκυση μεγάλων και ξένων επενδύσεων”.

Το ΕΣΠΑ, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο αναπτυξιακός νόμος, η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι βήματα “που θα φανούν στην αγορά, έως τα τέλη του 2016”. Ταυτόχρονα, “υπάρχει ισονομία και επιστροφή της δικαιοσύνης στην επιχειρηματικότητα. Κανείς πια δεν παίρνει δάνεια με τηλέφωνο Βουλευτή και κανείς δεν παίρνει άδεια λειτουργίας καταστήματος με παρέμβαση Υπουργού”.

Και βέβαια, τροφοδοτούμε την οικονομία και από τις δημόσιες επενδύσεις και τα μεγάλα έργα, όπως είναι για παράδειγμα “η επανεκκίνηση των έργων του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, όπου 1500 οικογένειες έχουν πλέον μισθό, αλλά και η επανεκκίνηση των οδικών αξόνων, με μείωση του κόστους, κατά 750 εκατομμύρια ευρώ και εργασία”. Επιπλέον, ξεκινά η αξιολόγηση του δημόσιου τομέα, προκειμένου να έχουμε “ένα αποτελεσματικό, αξιόπιστο, αξιολογημένο και φθηνό Δημόσιο”.

“Αυτό είναι το μείγμα που εμείς παραθέτουμε στη λιτότητα”, κατέληξε ο Σωκράτης Φάμελλος. Και βέβαια, “αυτή την κουβέντα οφείλουμε να την μεταφέρουμε και στο ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη της ερχόμενης Παρασκευής είναι επίσης ένα βήμα γι’ αυτό, πέρα από το προσφυγικό και τα άλλα μεγάλα πολιτικά θέματα της Ευρώπης”.

Ακούστε την συνέντευξη εδώ

Print Friendly, PDF & Email