«Η εμμονή της κυβέρνησης της ΝΔ σε θέματα επικοινωνίας και η πρεμούρα της να παρουσιάσει κάποιο έργο την ωθεί να παρουσιάζει ως δικές της, επενδύσεις και συμφωνίες που είχαν ξεκινήσει επί ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι πρόσφατες εμπορικές συμφωνίες με τη Λαϊκή Δημοκρατίας της Κίνας. Το έχουμε πει εξάλλου ότι “τρώει από τα έτοιμα”. Παρότι δεν αποδίδεται τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και βαδίζει σταθερά στο μονοπάτι της πολιτικής εξαπάτησης, μεγαλύτερη σημασία για το ΣΥΡΙΖΑ και για την κοινωνία έχει να συνεχιστεί η αναπτυξιακή πορεία της χώρας, που εξασφαλίστηκε τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια» δήλωσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής της Περιφέρειας Β΄ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99.4 της Θεσσαλονίκης.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την «αναπτυξιακή» κατεύθυνση της Ελλάδας που έδωσε η Νέα Δημοκρατία με το νομοσχέδιο «Επενδύω στην Ελλάδα», κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή. Εκφράσαμε συγκεκριμένα την ανησυχία μας για την απουσία στρατηγικής και πραγματικού αναπτυξιακού προσήμου. Δεν ακούσαμε τίποτα για μεταποίηση, καινοτομία, 4η βιομηχανική επανάσταση, κυκλική οικονομία, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αγροτοδιατροφικό τομέα, κλπ. Από την άλλη μας ενημέρωσαν ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα έρθει με μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων, όπως επισήμανε ότι θα επιφέρει, ο κατά τα άλλα «αναπτυξιακός» νόμος της ΝΔ, η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και με προλήψεις εργαζόμενων με ατομικές συμβάσεις των 650 ευρώ και ρουσφέτια στο δημόσιο με μετακλητούς και κατάργηση του ΑΣΕΠ».
Αναφέρθηκε στη συνέχεια, στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
-Στη διενέργεια διαγωνισμού για τη δημιουργία εμπορικού διαμετακομιστικού κόμβου στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου που μπορεί να συνδέσει το αναβαθμισμένο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με Βαλκάνια και την Ευρώπη στις μεταφορές. Πρόκειται για ένα έργο που ακυρώθηκε από τον κύριο Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με την εξαγγελία δημιουργίας ελεύθερης ζώνης στο ίδιο σημείο.
-Στην υποστήριξη της μεταβίβασης της χαλυβουργίας Hellenic Steel σε νέο ιδιοκτήτη και την επαναλειτουργία της, επένδυση τάξης 100 εκατ. Ευρώ και πάνω από 1.000 εργαζόμενους.
-Στην πρωτοβουλία για την οργάνωση άτυπης Βιομηχανικής Ζώνης στο Καλοχώρι, με ένα μοντέλο αυτοδιαχείρισης όπου την ευθύνη της ζώνης θα έχει ο Δήμος Δέλτα και οι επιχειρηματίες.
Η βιομηχανική παράδοση της Θεσσαλονίκης μπορεί να ισχυροποιηθεί με τη σύνδεση των επιχειρήσεων με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της περιοχής. Το βιομηχανικό προφίλ της Μακεδονία μπορεί να ενδυναμωθεί επιπλέον, μέσω της αξιοποίησης των ευκαιριών που ανοίγει η Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς και η εξωστρέφεια και η ανταγωνιστικότητα της χώρας μας.
Ο Σ.Φάμελλος έκλεισε τη συνέντευξή του σχολιάζοντας τη δήθεν τακτική «νόμος και τάξη» που εφαρμόζει η κυβέρνηση για να κρύψει την πραγματική της αδυναμία στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού και για να ικανοποιήσει την ακροδεξιά της πτέρυγα που βλέπει να διαψεύδονται όλες οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη για τη συμφωνία των Πρεσπών, τη διαχείριση του προσφυγικού κλπ.. «Τα στελέχη της κυβέρνησης διαφωνούν μεταξύ τους ως προς τη διαχείριση του ζητήματος. Δυστυχώς, τόσο για τους πρόσφυγες-μετανάστες, όσο και για τους κατοίκους των νησιών και τους πολίτες εν γένει, μόλις τώρα η Νέα Δημοκρατία αντιλήφθηκε τα γεωπολιτικά αίτια του ζητήματος και τώρα επιχειρούν να μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες σε δομές στην ενδοχώρα».
«Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί διακαώς να δημιουργήσει μία ψευδή προπαγάνδα περί υποστήριξης της ανομίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία φυσικά δεν έχει καμία βάση. Πρέπει να τονιστεί ότι η δυνατότητα παρέμβασης της αστυνομίας σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, σε περιπτώσεις τέλεσης παράνομων πράξεων υπήρχε και πριν την ψήφιση της κατάργησης του ασύλου. Και δεν χρειαζόταν η κατάργηση του ασύλου για να βρεθεί και να αδειάσει η αποθήκη με πιθανά επικίνδυνα υλικά. Η Νέα Δημοκρατία έψαξε να βρει «γιάφκα» στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) ώστε να δημιουργήσει εντυπώσεις αλλά, δεν της βγήκε. Επέλεξε, μία μέρα μετά την εύρεση πιθανά επικίνδυνου εξοπλισμού, να δώσει εντολή στα ΜΑΤ να εισβάλλουν στο Ίδρυμα και να ξυλοκοπήσουν αδιακρίτως φοιτητές που απλά ήθελαν να κάνουν συνέλευση και να μπουν στη σχολή τους. Για αυτό κατήργησε το άσυλο για να βάλει τα ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο και να περιορίσει τα δικαιώματα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Αυτή ακριβώς η λογική των γκλόμπ και των μισθών 650 ευρώ για τους νέους μας, χωρίς εργασιακά δικαιώματα αλλά με ρουσφέτια, είναι ο πραγματικός αυταρχισμός. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με τη ΝΔ, θέλει δημόσια και δημοκρατικά Πανεπιστήμια. Η επιλογή του κυρίου Χρυσοχοϊδη τέλος να ρίχνει λάδι στη φωτιά, μία εβδομάδα πριν από τον εορτασμό της 17ης Νοεμβρίου, συνιστά μία επικίνδυνη τακτική».