Τις εκτιμήσεις τους για το ασφαλιστικό και τις πολιτικές εξελίξεις εξέφρασαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση της κομματικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Πυλαίας – Πανοράματος.

«Το ζήτημα των αγροτών είναι πολύ σοβαρό, συνδέεται με το Ασφαλιστικό κι επομένως έχουμε εδώ να αντιμετωπίσουμε πολύ σοβαρές δυσκολίες, ενόψει του ότι η χώρα μας έχει ένα δημοσιονομικό πρόβλημα και δυσκολεύεται να χρηματοδοτήσει, να στηρίξει οικονομικά τα ασφαλιστικά Ταμεία. Η δυσκολία είναι μεγάλη και αισιοδοξώ ότι θα γίνει ένα επιτυχημένο βήμα», σχολίασε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Επιπλέον διευκρινίσεις για το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τις κινητοποιήσεις και την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το αν θα υπάρξουν ποινές για τους αγρότες που προχωρούν σε αποκλεισμούς δρόμων.

DSC_0009

Οι ρυθμίσεις είναι θετικές σε σχέση με τις προηγούμενες, υπογράμμισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Ξεκαθάρισε δε πως οι ποινές που προβλέπονται είναι χαμηλότερες ενώ ταυτόχρονα εξήγησε πως «υπάρχει και η δυνατότητα του δικαστηρίου να απαλλάσσει πλήρως τον δράστη από την ποινή σε περιπτώσεις όπου η διατάραξη δεν έχει γίνει για λόγους κερδοσκοπίας αλλά χάριν ενός ευρύτερου κοινωνικού συμφέροντος».

«Είμαστε σε μία εποχή που είναι πολύ δύσκολο μία χώρα μόνη της με αυτάρκεια να έχει πολιτική, πρέπει να λαμβάνει υπόψη της και τις διεθνείς συνθήκες, τα διεθνή δεδομένα, τους περιορισμούς που θέτουν αλλά και να αγωνίζεται να περισώσει ότι μπορεί και να φτάσει στην αρχή σε πρώτη φάση ώστε να φτάσει στη συνέχεια στην ανάπτυξη», υπογράμμισε.

Σ. Φάμελλος: Δεν υπάρχει κανένα θέμα εκλογών

Τα δημοσιεύματα περί προκήρυξης εθνικών εκλογών διέψευσε κατηγορηματικά ερωτηθείς από δημοσιογράφους ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος και άφησε αιχμές για όσους βάζουν τη συζήτηση περί εκλογών στο τραπέζι.

«Δεν υπάρχει θέμα εκλογών. Δεν ξέρω αν οι χώροι που θέτουν στη συζήτηση τις εκλογές είναι αυτοί που φοβούνται τις άδειες για τα κανάλια» είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε πως ο ορίζοντας και η εντολή από την κοινωνία στην κυβέρνηση είναι η επαναφορά της δημοκρατίας, το τέλος της διαπλοκής και η επαναφορά της οικονομίας, της εργασίας και της δικαιοσύνης στη χώρα.

DSC_0007

«Οι μεγάλες δημοκρατικές τομές που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα είναι ακόμη μπροστά μας», τόνισε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το ασφαλιστικό ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση επιθυμεί το νομοσχέδιο να κατατεθεί το συντομότερο δυνατό γιατί είναι στενά συνδεδεμένο με την αξιολόγηση μαζί και με τα κόκκινα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Θα θέλαμε μετά τις 15 Φεβρουαρίου να οδηγήσουμε σε μία συζήτηση και για το χρέος», υπογράμμισε προσθέτοντας όμως πως με την ευκαιρία η χώρα να αποκτήσει ένα δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα «δεν θα μας πειράξει μία ή δύο εβδομάδες παραπάνω συζήτηση αν πρόκειται να διορθώσουμε σοβαρά προβλήματα για όλους τους Έλληνες πολίτες».

«Έχει ξεκινήσει από τις αρχές Δεκεμβρίου μια μεγάλη προσπάθεια για να αναμορφωθεί και να υπάρχει επιτέλους ένα δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα», επεσήμανε και επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις τόσο για τη μη κατάθεση προτάσεων όσο και για τις επιλογές τους στο παρελθόν που όπως είπε «αφαίρεσαν από τους Έλληνες το δημόσιο δικαίωμα να υπάρχει ασφαλιστικό».

«Έχουμε καταθέσει μία πρόταση και στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών η οποία εξασφαλίζει ότι το ασφαλιστικό σύστημα θα είναι δημόσιο, βιώσιμο  και θα έχει τη δυνατότητα της δικαιοσύνης απέναντι σε όλες  τις τάξεις και τις ηλικίες», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε να δουλεύουμε πάνω σε βασικούς άξονες που είναι  η μη περικοπή των συντάξεων και η εξασφάλιση του δικαιώματος στη σύνταξη και στην περίθαλψη για όλους τους Έλληνες» .

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες υπογράμμισε πως «γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια και θα επιλύσουμε και αυτά τα προβλήματα τα οποία είναι περιορισμένα μπροστά στην ανάγκη να εξασφαλιστεί η μη περικοπή των συντάξεων αλλά και η εξασφάλιση για όλους  τους μισθωτούς εργαζομένους ότι θα πάρουν αύριο σύνταξη από ένα δημόσιο ασφαλιστικό».

«Αυτός ο δημόσιος διάλογος γίνεται και με κινητοποιήσεις και με κοινωνικές ομάδες , γίνεται και στη Βουλή την Τρίτη. Περιμένουμε προτάσεις βελτίωσης γιατί εμάς μας ενδιαφέρει  να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους Έλληνες πολίτες», τόνισε αναφερόμενος στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που αφορούν τους αγρότες και επανέλαβε πως «αυτή η κυβέρνηση θεσμοθέτησε φέτος το αφορολόγητο για τις επιδοτήσεις των αγροτών και οι αγρότες πήραν για πρώτη φορά επιδοτήσεις στο τέλος του χρόνου που καθυστερούσαν ακόμα και από το 2008, με αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ για κάθε οικογένεια».

«Αυτό σημαίνει ότι 2,2 δις ήρθαν στον αγροτικό χώρο χωρίς φορολόγηση που σημαίνει ότι και εμάς μας απασχολεί ιδιαίτερα το φορολογικό των αγροτών», δήλωσε ο κ. Φάμμελος και επεσήμανε πως η κυβέρνηση προσπαθεί με πάρα πολλά μέτρα να αναστείλει τις αρνητικές συνέπειες με στόχο να αναδιαρθρώσει την πρωτογενή παραγωγή, να υπάρξει πρωτογενές προϊόν στη χώρα και να υπάρχει αγροτικό εισόδημα.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Print Friendly, PDF & Email