Αποσπάσματα από την παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου, Υποψήφιου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, στην σημερινή εκπομπή των Γιάννη Ντσούνου και Χρήστου Κούτρα “Αταίριαστοι” στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Σχετικά με το χθεσινό debate των πολιτικών αρχηγών

“Εχθές στο debate είδαμε από την μία ένα νέο πολιτικό, ο οποίος αποδεδειγμένα είναι μαχητικός και καθαρός, που αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του και στο τι έκανε το τελευταίο 8μηνο. Από την άλλη είδαμε και έναν πολιτικό ο οποίος φάνηκε παλαιάς κοπής, ασχολήθηκε με το ύψος, αλλά δεν μας είπε τίποτα για το πρόγραμμά του”.

Για την 8μηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το διακύβευμα των εκλογών

“Αυτό που καλούμαστε να απαντήσουμε είναι εάν κάποιος θα μπορούσε να κάνει περισσότερα και καλύτερα από αυτά που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Εάν μπορεί κάποιος να εγγυηθεί την πορεία της χώρας, την ευρωπαϊκή της προοπτική, τη λειτουργία της ελληνικής οικονομίας και το να μείνουν οι νέοι στη χώρα τους”.

“Μπορεί να μην πήραμε όλα όσα θέλαμε ως χώρα, αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να πάρει την πρόταση Γιουνκέρ, να κερδίσει 20 δις ευρώ, να κερδίσει τις συλλογικές συμβάσεις, να μην γίνουν απολύσεις και μειώσεις μισθών, να μείνει το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση και οι 100 δόσεις, να μην πουληθεί η ΔΕΗ και η ΑΔΜΗΕ και να μην ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία”.

“Οο κ. Σόιμπλε και η γραμμή που υποστηρίζει στην Ευρώπη, έχασε. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να ανοίξει μια άλλη συζήτηση στην Ευρώπη, με ζητούμενο μια καλύτερη Ευρώπη. Όλα αυτά δεν είναι αμελητέα”.

“Υπήρχε κάποια καλύτερη εναλλακτική; Οι μεν μας έλεγαν χρεοκοπία, οι δε φέρτε ένα μνημόνιο και ό,τι  να ‘ναι. Εμείς, λοιπόν, καταλήξαμε σε μία συμφωνία. Θυμόμαστε όλοι τον κ. Σαμαρά να φεύγει από τα Συμβούλια Κορυφής, ως αποτυχημένος μαθητής. Αυτή είναι η πραγματικότητα”.

Αριστερός σημαίνει να μειώνεις τις ανισότητες στην κοινωνία. Άρα, επιλέγεις μία συμφωνία ώστε η κοινωνία να περνά καλύτερα σε σχέση με τις άλλες επιλογές που έχεις. Υπήρξε άλλη πρόταση, άλλη γραμμή που να μην περιείχε την χρεοκοπία; Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρότι διαφωνούσε με τις δανειακές συμβάσεις και με το χρέος, κατόρθωσε μέσα σε 8 μήνες, να καλύψει 11 δις από το χρέος και από τα 84 δις που πήραμε τα 48 να σβήσουν ισόποσο ποσό του χρέους και μάλιστα με μικρότερο επιτόκιο”.

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Κεφαλογιάννη για την Ελληνική Αστυνομία:

“Φτάσαμε να ακούμε απόψεις όπως αυτές του κ. Κεφαλογιάννη ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι άχρηστη και ότι τα αεροδρόμια ήταν «μπέστε σκύλοι αλέστε» εξ’ αιτίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Να μας πει η ΝΔ εάν θεωρεί τους αστυνομικούς και τους δημοσίους υπαλλήλους  άχρηστους και ανίκανους.

Βέβαια, η ΝΔ έχει πει κατά καιρούς και άλλα, όπως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας βγάλει από την Ευρώπη και το ευρώ, ότι μέχρι τον Φεβρουάριο θα χρεοκοπούσαμε, ενώ στελέχη της, όπως ο κ. Γεωργιάδης θα μετακόμιζε στο εξωτερικό και η κ. Βούλτεψη μας προέτρεπε να πάρουμε χαρτιά υγείας.

Τους διαψεύσαμε όλους”.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή (από 58:50) εδώ

Print Friendly, PDF & Email