Αποσπάσματα από την παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου, Υποψήφιου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, στην χθεσινή εκπομπή της ΕΡΤ3 “Εκλογές 2015”.

Για την αντιδιαστολή παλιού και νέου:

“Το νέο είναι αυτό που χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς δεσμεύσεις από συμφέροντα διαπραγματεύτηκε για τους Έλληνες, έμεινε όρθιο στην Ευρώπη και αλλάζει σιγά σιγά και την Ευρώπη. Το παλιό είναι αυτό το οποίο υποκλίνεται στον κ. Σόιμπλε και στην εγχώρια διαπλοκή. Το παλιό είναι αυτό που δεν μπόρεσε να αλλάξει την Ελλάδα εδώ και 40 χρόνια, παρόλο που επικαλείτο συνεχώς την ανάγκη μεταρρυθμίσεων. Στο τέλος δεν έκανε καμία. Επέδειξε μόνο ρουσφέτια. Εξυπηρετήσεις στη μικρή κλίμακα και μεγάλη διαπλοκή”.

Για την υπόθεση Φλαμπουράρη:

“Η υπόθεση του κ. Φλαμπουράρη απαντήθηκε πλήρως. Ο κ. Φλαμπουράρης παραιτήθηκε από το μετοχικό κεφάλαιο, παρέδωσε το εργοληπτικό του πτυχίο και παρέδωσε και τους τίτλους που κατείχε στην εταιρεία, ως μέλος του Δ.Σ. την 26η Ιανουαρίου 2015, αμέσως μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης”.

“Εάν κάποιος θεωρεί ότι ο οποιοσδήποτε πρέπει να είναι ανεπάγγελτος πριν μπει στην πολιτική, πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θέλουμε μόνο διαπλεκόμενους και όχι ανθρώπους από την πραγματική κοινωνία και οικονομία”.

“Το ότι η παραπληροφόρηση επέλεξε να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ την εβδομάδα των εκλογών, επιβεβαιώνει την αίσθηση που έχουν οι πολίτες ότι υπάρχει μία διαπλοκή, ένα δίκτυο συμφερόντων που προσπαθεί να παρέμβει στο πολιτικό σύστημα με ψευδείς, προβοκατόρικες αποκαλύψεις”.

“Όλο αυτό το σύστημα, τι έχει πει για το ΣΔΟΕ που εδώ και χρόνια δεν έκανε ελέγχους, τι έχει πει για το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ που είχε ξεχαστεί σε κάποια συρτάρια Υπουργών; Τι έχει πει για τον κ. Χριστοφοράκο που τον άφησαν να φύγει στη Γερμανία και μόνον ο Αλέξης Τσίπρας τόλμησε να πάει μέχρι την Καγκελαρία και να μιλήσει για το σκάνδαλο Siemens;”.

Για τα ζητήματα διαπλοκής και διαφθοράς:

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέρα από τη Λίστα Λαγκάρντ και την κατάθεση Φαλτσιανί, εξαιτίας της οποίας μπήκαν ήδη 500.00 ευρώ στα ελληνικά ταμεία, έστειλε στον Εισαγγελέα και την υπόθεση των 5,5 δις που έφαγαν σε δάνεια στην Αγροτική Τράπεζα”.   

Για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:

“Το δημοψήφισμα του Ιουλίου μας έδωσε τη δυνατότητα να κρατήσουμε άμυνα και να σώσουμε πάρα πολλά από αυτά που θέλαμε, όπως να κερδίσουμε 20 δις ευρώ από τη συμφωνία, χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και χαμηλότερα επιτόκια, τις συλλογικές συμβάσεις, να μην γίνουν απολύσεις και μειώσεις μισθών, να μείνει το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση και οι 100 δόσεις, να μην πουληθεί η ΔΕΗ και η ΑΔΜΗΕ και να μην ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία”.

“Κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε το 2ο μνημόνιο που περιελάμβανε την 5η αξιολόγηση και πολύ σκληρά μέτρα, την πρόταση Γιουνκέρ που δεν έδινε καμία προοπτική και φέραμε μία συμφωνία με αρνητικά μεν στοιχεία, αλλά σε σύγκριση με τις άλλες εναλλακτικές που είχαμε, είναι σαφέστατα μία λύση που δίνει χώρο και χρόνο να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της”.

“Μπροστά μας είχαμε τρεις δρόμους. Ο ένας ήταν να χρεοκοπήσουμε. Ο άλλος να φέρουμε μια συμφωνία ό,τι να’ ναι με κλειστά μάτια, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Ο τρίτος, αυτός που επιλέξαμε, ήταν να κάνουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία”.

“Διαπραγματευτήκαμε σκληρά και δεν άκουσα κανέναν άλλον – ούτε και σε αυτό το τραπέζι  – να λέει ότι υπήρχε κάποια άλλη διέξοδος. Αυτή η κυβέρνηση με τα 84 δις που κατόρθωσε να πάρει και τα τρία χρόνια ανάσας, δεν πρόσθεσε κανένα βάρος στη χώρα. Και αυτό είναι ρητό. Είναι νούμερα. Ποιος διαφωνεί λοιπόν με αυτό που φέραμε και ποιος μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο; Ποιος μπορούσε να υπερασπιστεί καλύτερα την Ελλάδα;”

“Ο μόνος που έχει καταθέσει συγκεκριμένο πρόγραμμα για την οικονομία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, για πάνω από μία ώρα στη ΔΕΘ”.

Δείτε αποσπάσματα της εκπομπής εδώ

Print Friendly, PDF & Email