“Η Αξιωματική Αντιπολίτευση για την πολιτική της επιβίωση παραπληροφορεί την κοινωνία και παραποιεί την πραγματικότητα”

Κατά την ομιλία του από το βήμα της Βουλής, όπου συζητήθηκε το ν/σ για την Κύρωση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Οικονομικών, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, απευθυνόμενος στην Εισηγήτρια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έθεσε το ερώτημα, εάν η Αξιωματική Αντιπολίτευση  “δικαιούται να παραποιεί την πραγματικότητα σκοπεύοντας στην πολιτική της επιβίωση”, αναρωτώμενος εάν  πρέπει “να φτάσουμε σε τέτοιο επίπεδο παραπληροφόρησης της κοινωνίας”.

“Με τέτοια αδιέξοδα ανατροφοδοτούν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και τη δική τους λειτουργία”, κατέληξε. Και παρατήρησε ότι και “τα άλλα κόμματα γίνονται βαποράκια του δικομματισμού και σε θέματα που η διαπλοκή και το παλιό πολιτικό σύστημα θέλει να εισάγει στη συζήτηση, όπως στην απίστευτη πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση”.

Ως προς τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε ότι οι περισσότερες από αυτές έχουν κοινωνικό πρόσημο, όπως είναι η μεταφορά των μαθητών στο σχολείο τους, η αδειοδότηση των έργων επισκευής των αναχωμάτων στον Έβρο, αλλά και η διεύρυνση της δημοκρατίας στην ανάδειξη των πρυτανικών αρχών στα πανεπιστήμια και αναρωτήθηκε “εάν ήταν σωστό να δημιουργούμε έναν περιορισμένο κατάλογο για να βγάλουμε όλους τους μη αρεστούς στο σύστημα απ’ έξω και να διαλέγουμε πρύτανη μόνο απ’ τους «δικούς μας»;”

Εν κατακλείδι τόνισε ότι “οι ΠΝΠ ήταν απαραίτητες για να σταθεί η χώρα όρθια μέσα σε μια πολιτική, κοινωνική και οικονομική ασφυξία”, και συνέχισε: «Υποχρεωθήκαμε να υπερβούμε και τη δική μας δημοκρατική ανάγνωση για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και τις απόψεις μας για το πού έπρεπε να πάει η κοινωνία, γι’ αυτό καταθέσαμε στον ελληνικό λαό αυτή την επιλογή στις εκλογές του Σεπτεμβρίου  και ο ελληνικός λαός επέλεξε να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια δημοκρατίας, δικαιοσύνης και αξιοκρατίας στη χώρα μας”.

Τόνισε ότι “είναι επικίνδυνη η τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δημιουργεί μια μαύρη εικόνα για την οικονομία της χώρας, για το δικό της κομματικό συμφέρον” και κάλεσε την Αντιπολίτευση να θυμηθεί τι έλεγε τόσο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όσο και για τα κόκκινα δάνεια, θεωρώντας επικίνδυνη την πρώτη και αδύνατη την επίλυση των δεύτερων. “Λύθηκαν αμφότερα”, είπε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Φάμελλος, επισημαίνοντας ότι τα κόκκινα δάνεια “είναι πάνω από το 80% τακτοποιημένα, άρα, προστατεύτηκε η πρώτη κατοικία της μέσης και λαϊκής οικογένειας”.

Όσο για το ποιος είχε την ευθύνη για το capital control το περασμένο καλοκαίρι, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος απευθυνόμενος στους βουλευτές των άλλων κομμάτων,  τόνισε ότι ήταν “επιλογή της ΕΚΤ και των δανειστών να κλείσουν τις τράπεζες για να πιέσουν και την Κυβέρνηση και την κοινωνία να οπισθοχωρήσει. Οι δανειστές επέβαλαν ασφυξία στη χώρα, αλλά ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα στάθηκε όρθιος. Και αυτό το 62 % το τιμήσαμε στη διαπραγμάτευση και αλλάξαμε ένα μεγάλο τμήμα της συμφωνίας αλλά και  συμβιβαστήκαμε, βέβαια, σε αρκετές επιλογές”.

Τέλος, ο Σωκράτης Φάμελλος αναφερόμενος στην κύρωση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, είπε ότι “ήταν αναγκαίες προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει εκείνη την περίοδο η κοινωνία μας και η οικονομία μας. Υπερβήκαμε τη δική μας δεοντολογία, όμως είμαστε σίγουροι ότι βαδίζουμε σε μία πορεία που θα φέρει μέλλον στον τόπο, μέσα από την εργασία, την ανάπτυξη, την δικαιοσύνη και την προκοπή”.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία εδώ

Παρακολουθείστε την ομιλία εδώ

Print Friendly, PDF & Email