Παρέμβαση Σωκράτη Φάμελλου στην Ολομέλεια της Βουλής: “Η Αντιπολίτευση μεταφέρει εντός του Κοινοβουλίου τα εσωκομματικά της προβλήματα”

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος πήρε το λόγο το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου ψηφίζεται σήμερα το ν/σ του Υπουργείου Οικονομικών “Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, Μισθολογικές ρυθμίσεις κ.α.”, ζητώντας από την Αντιπολίτευση “να σταματήσει το θέατρο και τους θεατρινισμούς και να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία σύμφωνα με τον Κοινοβουλευτικό Κανόνα”.

Ο Σωκράτης Φάμελλος παρεμβαίνοντας στις επί της διαδικασίας ενστάσεις της αντιπολίτευσης κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι μεταφέρει στην Ολομέλεια “τα άγχη της εσωκομματικής της αντιπαράθεσης και αντί να ασχολείται με τα σοβαρά ζητήματα της χώρας, δημιουργεί προβλήματα στην κοινοβουλευτική διαδικασία χωρίς να καταθέτει εναλλακτικές προτάσεις”.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση είναι απόλυτα συνεπής απέναντι στο έργο που έχει αναλάβει προκειμένου να κρατήσει την Ελλάδα όρθια, “την Ελλάδα που είχε μεγάλες προοπτικές, αλλά εσείς κατρακυλήσατε στην τελευταία θέση της Ευρώπης, την Ελλάδα που εσείς ξεπουλήσατε και καταβαραθρώσατε κοινωνικά, οικονομικά, διοικητικά”. Τόνισε δε, για ακόμα μία φορά, ότι το προς ψήφιση ν/σ εμπεριέχει τμήματα της συμφωνίας του Αυγούστου, την οποία και είχε ψηφίσει η Αντιπολίτευση.

Και συνέχισε λέγοντας “είναι μεγίστη υποκρισία να κρύβετε από τους πολίτες ότι οι ρυθμίσεις του ΕΣΠΑ δεν επιβάλλεται να περάσει σήμερα, διότι αφορά και την περίοδο έως  τις 31/12. Είναι επίσης υποκρισία να κρύβετε από τους πολίτες ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που πιστοποίησε το σύστημα διαχείρισης για το νέο ΕΣΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα”. Και συμπλήρωσε με δηκτικό τόνο: “Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σας ενοχλεί το γεγονός ότι η Ελλάδα προλαβαίνει τις υποχρεώσεις της, ούτε γιατί κέρδισε από τη διαπραγμάτευση για τους μεγάλους οδικούς άξονες, ποσά που υπερβαίνουν τα 120 εκ. ευρώ, τα οποία εσείς θέλατε να δώσετε σε εργολάβους. Όλα αυτά τελείωσαν”.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από το Προεδρείο της Βουλής να τηρηθεί ο προβλεπόμενος χρόνος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, διότι “τα περιεχόμενα του νομοσχεδίου συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν τον Αύγουστο αλλά και χθες στην Επιτροπή και πρέπει αυτή η συζήτηση να κλείσει σήμερα. Αύριο συζητείται η χρηματοδότηση της Ελλάδας στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα. Ας σταματήσει λοιπόν ο ανούσιος αντιπολιτευτικός λόγος εις βάρος της χώρας”.

Διαβάστε ολόκληρη την παρέμβαση εδώ

Παρακολουθείστε την παρέμβαση εδώ

Print Friendly, PDF & Email