Αντιπροσωπεία μελών ΣΥΡΙΖΑ στην οποία συμμετείχαν οι Υποψήφιοι Βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος, Δημήτρης Μάρδας και Γιώργος Αντωνόπουλος, συνοδευόμενοι από τον Υποψήφιο Δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη Απόστολο Αντωνιάδη, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Πυλαίας – Χορτιάτη στο πλαίσιο των περιοδειών, ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου.

_MG_3598

Στη συνάντηση εκ μέρους του Δήμου Πανοράματος συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλης Γεράνης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Νομικών Προσώπων του Δήμου.

Τα θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση ήταν:

– η σχολική στέγη του Δήμου Χορτιάτη και η ανάγκη ολοκλήρωσης των σχολικών υποδομών, ιδιαίτερα στις περιοχές Φιλύρου, Πανοράματος και Εξοχής,

– η τοπική ανάπτυξη κυρίως με την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Πυλαίας όπου προβλέπεται ο σχεδιασμός και η τοποθέτηση τουριστικού λιμένα (μαρίνα),

– τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης στις περιοχές Ασβεστοχωρίου, Εξοχής και Χορτιάτη, και

– το γενικό πολεοδομικό σχέδιο Πυλαίας.

Παράλληλα, συζητήθηκαν και άλλα θέματα, όπως είναι τα  έργα εξοικονόμησης ενέργειας των κτηρίων,  η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και γενικότερα θέματα της Αυτοδιοίκησης σε οικονομικό και θεσμικό επίπεδο.

Οι εκπρόσωποι  του ΣΥΡΙΖΑ και του Δήμου Πανοράματος συμφώνησαν να υπάρξει στενή συνεργασία στα παραπάνω θέματα, όπως συνέβαινε όλη την τελευταία περίοδο, ώστε να προωθούνται τα θέματα τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, με κοινό γνώμονα την πρόοδο του τόπου και των πολιτών.

20150910_125840_resized

Στη συνέχεια της σημερινής τους περιοδείας, οι Υποψήφιοι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος και Δημήτρης Μάρδας επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Ιατρείο της “Κοινωνίας Αγάπης και Προσφοράς – Γέροντας Παίσιος” στον Τρίλοφο. Το Κοινωνικό Ιατρείο αποτελεί μία νέα δομή πρόνοιας και κοινωνικής προσφοράς και είναι συνέχεια της δομής κοινωνικού συσσιτίου που λειτουργεί ήδη τα τελευταία χρόνια εθελοντικά στο πλαίσιο του Σωματείου “Κοινωνία Αγάπης- Γέροντας Παϊσιος”.

Η δραστηριότητα του εν λόγω Σωματείου έχει ξεπεράσει τα όρια της ενότητας Μίκρας και καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Πλαισιώνεται από ένα ευρύ δίκτυο 1000 εθελοντών και διανέμει στα σπίτια οικογενειών που έχουν ανάγκη, πάνω από 6000 μερίδες φαγητό τον μήνα.

Το Κοινωνικό Ιατρείο που βρίσκεται στην περιοχή του Τριλόφου, σε κτήριο που παραχώρησε ο Συνεταιρισμός. Διαθέτει μεγάλη ομάδα εθελοντών ιατρών, φαρμακοποιών, φυσιοθεραπευτών και νοσηλευτών. Διαθέτει, επίσης, εθελοντές για γραμματειακή υποστήριξη, ενώ στο ίδιο κτήριο θα λειτουργήσει βιβλιοθήκη και θα οργανώνονται δράσεις πληροφορικής, ενημέρωσης και οικογενειακής στήριξης.

Στη συζήτηση που είχαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ με τον πατέρα Χρήστο που είναι η ψυχή της “Κοινωνίας Αγάπης και Προσφοράς – Γέροντας Παϊσιος” εκφράστηκε η ανάγκη θεσμικής θωράκισης των δράσεων αλληλεγγύης, η δικτύωσή τους, αλλά και η υποστήριξή τους με υλικοτεχνική υποδομή, εξοπλισμό και μεταφορικά μέσα, ώστε οι δομές αυτές να συμπληρώνουν και να αλληλοστηρίζονται με τις αυτοδιοικητικές και κρατικές δομές, στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός ενιαίου δικτύου κοινωνικής προστασίας.  Στο πλαίσιο αυτό, η “Κοινωνία Αγάπης – Γέροντας Παϊσιος” εθελοντικά δήλωσε τη διάθεσή της να υποστηρίξει τη διαμόρφωση αντίστοιχου νομοθετικού έργου στο μέλλον.

20150910_145230_resizedΤέλος, οι Σωκράτης Φάμελλος και Δημήτρης Μάρδας ολοκλήρωσαν την σημερινή τους περιοδεία στην επιχείρηση ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε. όπου συναντήθηκαν με την Διοίκηση, τα στελέχη και τους εργαζόμενους. Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, κατατέθηκε η πρόθεση να υποστηριχθούν  αναπτυξιακές δραστηριότητες που έχουν εξωστρεφή χαρακτήρα και ταυτόχρονα δημιουργούν εργασία και τοπικό εισόδημα, σε μία αποκεντρωμένη βάση όπως είναι η παλιά κοινοτική επιχείρηση που έχει πλέον μετατραπεί στην ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα σύγχρονα επιχειρηματικά εργαλεία, την εξωστρέφεια και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από τα capitalcontrols, αλλά και τη σύγχρονη δικτύωση και προβολή της επιχείρησης στο εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης προέκυψε ότι το μοντέλο της εταιρείας ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε. όπου συνυπάρχουν ο ιδιωτικός και ο κοινωνικός τομέας, μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και να εξαχθούν συμπεράσματα για τις νέες μορφές οικονομίας, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να προτείνει και να υποστηρίξει στο σύνολο της περιφέρειας.

Η συμμετοχή των μικρομετόχων και της τοπικής κοινωνίας στο μετοχικό κεφάλαιο, αλλά και του Δήμου, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα περίπτωση στην κατεύθυνση της ελληνικής οικονομίας σε συνδυασμό με την ιδιωτική επιχειρηματικότητα.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ περιηγήθηκαν στους χώρους εργασίας  και ενημέρωσαν για το προεκλογικό πρόγραμμα και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανόρθωση της οικονομίας, που καταθέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να υποστηρίξει με ασφάλεια το μέλλον της χώρας.

Δείτε φωτογραφικό υλικό εδώ

Print Friendly, PDF & Email