Την 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Σωκράτης Φάμελλος. Ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ περιηγήθηκε στους χώρους της έκθεσης και συνομίλησε με τους εκθέτες και τους επισκέπτες της. Ξεχωριστής σημασίας ήταν οι επισκέψεις του στα περίπτερα του ΟΛΘ, της ΕΥΑΘ – ΕΥΔΑΠ, καθώς και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης ο κ. Φάμελλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Παντή και του Δ/νοντα Σύμβουλο κ Δημήτρη Μακρή και συνέχισαν τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει μετά την πρόσφατη επίσκεψη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΛΘ και αφορά στη δημιουργία της Λιμενικής Αρχής ώστε το Δημόσιο και η πόλη της Θεσσαλονίκης να κρατήσουν την ιδιοκτησία των παγίων αλλά και τις κρίσιμες αποφάσεις για την αναπτυξιακή στρατηγική του λιμανιού.

20150905_144903_resized_1

Ο κ. Φάμελλος κατά την επίσκεψή του στο κοινό σταντ της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ, επεσήμανε την ανάγκη διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα ενός δημοσίου αγαθού όπως είναι τα νερά, ενώ παράλληλα συζήτησε με στελέχη της ΕΥΑΘ και τον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, για τον κοινωνικό χαρακτήρα των δύο εταιρειών και τα προβλήματά τους.  Τόνισε δε την επιτυχία της εξαίρεσης των εταιρειών νερού από το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων της επόμενης τριετίας 2015-2018, που επετεύχθη στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές και τους θεσμούς.

“Η ισχυρή και τεκμηριωμένη θέση της κοινωνίας,  των πολιτών και των κινημάτων, της αυτοδιοίκησης  αλλά και όλων των παραγωγών και των φορέων τους διαμόρφωσε ένα ισχυρό ρεύμα που άλλαξε την απόφαση του ξεπουλήματος του νερού και ισχυροποίησε τη δυναμική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, ώστε να εξαιρεθούν οι φορείς του νερού από την ιδιωτικοποίηση”, είπε ο κ. Φάμελλος. Ως ενεργό μάλιστα μέλος του κινήματος SOSTE το Νερό, θυμήθηκε με τους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ τους κοινούς αγώνες ενάντια στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, οι οποίοι και κατέληξαν στην πρωτοφανή για το 2014 πράξη αμεσοδημοκρατίας, το δημοψήφισμα υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του νερού.

20150905_141522_resized

Ο κ. Φάμελλος κατά την επίσκεψή του στο στάντ του ΕΚΔΑΑ είχε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με την Πρόεδρο του κα Ιφιγένεια Καμτσίδου, καθώς και με στελέχη του, την κα Κοζάρη – Δ/ντρια Διοικητικού, τον κο Πεχλιβανίδη – Δ/ντή Συντονισμού & Προγραμματισμού, τον κο Παπαδημητρίου – Δ/ντή Σχολής Δημόσιας Διοίκησης,  και τον κο Μαργαριτόπουλο  – ΠΙΝΕΠΘ. Κατά τη συζήτηση επεσήμανε την ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα Δημόσιο σύγχρονο, λειτουργικό, ευέλικτο και ανταγωνιστικό. Ένα δημόσιο που θα τιμά και θα στηρίζει τα στελέχη του, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να καταρτίζονται συνεχώς, να αποκτούν νέες δεξιότητες, αλλά και να αξιολογούνται τόσο υπηρεσιακά όσο και από τους πολίτες. Ανέφερε δε την ανάγκη για αξιολόγηση όλων των δομών του δημόσιου τομέα, καθώς και για την  αναμόρφωση του οργανογράμματος του δημοσίου. Για την επίτευξη όλων των παραπάνω ιδιαίτερα κομβική είναι η συμβολή του ΕΚΔΑΑ, τόσο κατά το σχεδιασμό τους όσο και κατά την εφαρμογή τους.

Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό δείτε εδώ

Print Friendly, PDF & Email