20150907_083958

Αντιπροσωπεία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους υποψήφιους βουλευτές κ.κ. Σωκράτη Φάμελλο και Τριαντάφυλλο Μηταφίδη και τον Γραμματέα της ΝΕ Β’ Θεσσαλονίκης, κο Ρώσσιο επισκέφτηκαν σήμερα τις εγκαταστάσεις της Hellenic Steel, συνοδεύοντας τον απερχόμενο Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, όπου είχαν συνάντηση με τη διοίκηση και τους εργαζομένους στην εταιρεία.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προοπτικές επαναλειτουργίας της επιχείρησης, η οποία θα έδινε πνοή όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σ’ ολόκληρη τη χώρα. Έγινε ενημέρωση από τους εκκαθαριστές και τους εργαζομένους για τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε η Hellenic Steel να απεμπλακεί από την μητρική εταιρεία που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και να βρεθεί νέος επενδυτής.

Από την πλευρά τους ο Υπουργός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι “εδώ και ένα χρόνο κάνουμε συστηματικές και μεθοδικές προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί μία λύση για να διασφαλίσει τη λειτουργία του εργοστασίου υπό νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς και προσελκύοντας επενδυτή ο οποίος θα μπορέσει να δώσει μία πνοή στο εργοστάσιο, χωρίς ωστόσο  το αποτέλεσμα που θα θέλαμε. Επιδίωξή μας είναι να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες, για να βρεθεί νέος επενδυτής, μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη του 2015. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους εργαζόμενους και το σωματείο και όλοι εργαζόμαστε για να βρεθεί η λύση που όλοι θέλουμε, αυτή η μοναδική μονάδα που υπάρχει στην Ελλάδα να ξαναζωντανέψει και να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης για τη χώρα μας. Το πλαίσιο της συμφωνίας που πετύχαμε πρόσφατα θα συμβάλει σε ένα περιβάλλον επενδύσεων και αύξησης του ΑΕΠ που θα ενεργήσει θετικά στην εγκατάσταση νέου ιδιοκτήτη του εργοστασίου”.

20150907_114411

Η αντιπροσωπεία στην οποία προστέθηκαν και οι υποψήφιοι στη Β’ Θεσσαλονίκης κ.κ Μάρδας και Αμοιράλης, συνεχίζοντας την περιοδεία της επισκέφτηκε τον Δήμο Δέλτα, όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κο Φωτόπουλο. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα της περιοχής και του δήμου Δέλτα. Τα κυριότερα ζητήματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν :

  1. Η αποβιομηχάνιση και τα λειτουργικά ζητήματα της ΒΙΠΕ Σίνδου. Παράλληλα με τη δέσμευση για ενίσχυση της μεταποίησης η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τη λειτουργία γραφείου διασύνδεσης στο Δήμο Δέλτα ώστε να έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας οι νέοι και οι άνεργοι του Δήμου
  2. Η ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου προστασίας και η ανάπτυξη δραστηριοτήτων εντός της προστατευόμενης περιοχής Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα. Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των θεσμικών πράξεων καθυστερεί και αναστέλλει τις δραστηριότητες μυδοκαλλιέργειας καθώς και τις οικοτουριστικές δράσεις ανάπτυξης στην περιοχή που θα συμβάλλον στη μείωση της ανεργίας.
  3. Η διαχείριση των απορριμμάτων που συνδέεται με την επέκταση των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ, την ανάπτυξη τοπικών δημοτικών σχεδίων που θα στοχεύουν στην ανακύκλωση και στην κομποστοποίηση και την επιτάχυνση του Περιφερειακού Σχεδιασμού ώστε να προωθηθούν άμεσα τα έργα επεξεργασίας και να ελαφρυνθεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης καθώς και το κόστος που αναλαμβάνουν οι ΟΤΑ και κατ’ επέκταση οι πολίτες.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τις θέσεις και τις προτάσεις της για τα θέματα αυτά οι οποίες και θα προωθηθούν αμέσως μετά από τις επερχόμενες εκλογές.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία περπάτησε στους δρόμους της Σίνδου συνομιλώντας με τους κατοίκους, ακούγοντας τους προβληματισμούς και τις προτροπές τους και απαντώντας στα ερωτήματά τους.

Print Friendly, PDF & Email