Αντιπροσωπεία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους υποψήφιους βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης κ.κ. Σωκράτη Φάμελλο και Γιάννη Παναγιωτίδη και τον Γραμματέα της ΝΕ Β’ Θεσσαλονίκης, κο Ρώσσιο, επισκέφτηκε την λαϊκή αγορά Λαγκαδά όπου συνομίλησαν με τους κατοίκους.

Ο κ. Φάμελλος στη συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό σε ενημερωτική συνάντηση κτηνοτρόφων με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής με θέμα την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών, όπου τους ενημέρωσε και τέθηκε στη διάθεσή τους τόσο ο ίδιος όσο και οι αρμόδιες επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ.

20150908_133721_resized

Ο κ. Φάμελλος και ο κ. Παναγιωτίδης συνεχίζοντας την περιοδεία τους επισκέφτηκαν τον Δήμο Βόλβης, όπου και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο κο Διαμαντή Λιάμα και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρού κο Χρήστο Γκολιδάκη. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα της περιοχής και του δήμου Βόλβης. Τα κυριότερα ζητήματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν:

  1. Τα αντιπλημμυρικά έργα και η αποκατάσταση των ζημιών στις κύριες οδικές υποδομές, αλλά και στην αγροτική και δασική οδοποιία με προεξέχουσα την οδική σύνδεση Βρασνών – Αρέθουσας που είχε διακοπεί λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και πλημμυρών. Παράλληλα οι υποψήφιοι ενημερώθηκαν για την πορεία και τον βαθμό ωρίμανσης βασικών έργων υποδομής του Δήμου και ιδιαίτερα του αποχετευτικού δικτύου.
  2. Η ελλιπής κάλυψη των αναγκών των κατοίκων στις συγκοινωνίες και τις μεταφορές λόγω των ελάχιστων και ανεπαρκών δρομολογίων του ΚΤΕΛ σε όλη την έκταση του Δήμου Βόλβης. Οι υποψήφιοι βουλευτές αναφέρθηκαν στην ανάγκη διεκδίκησης πύκνωσης των δρομολογίων του ΚΤΕΛ και επέκτασης των αστικών λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΘ προς τον Δήμο Βόλβης.
  3. Ο κίνδυνος να υπάρξει αδυναμία κάλυψης αναγκών μεταφοράς μαθητών κατά τη νέα σχολική χρονιά που σε λίγες ημέρες ξεκινά.
  4. Η Η Η αναγκαιότητα ύπαρξης σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων για το σύνολο του Δήμου, ώστε να μειωθεί το υψηλό κόστος μεταφοράς τους στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης.
  5. Τα γενικότερα έργα διαχείρισης των αποβλήτων τόσο σε δημοτικό επίπεδο όσο και σε περιφερειακό, με εστίαση στην πρόληψη ενίσχυσης της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης απορριμμάτων.

Οι υποψήφιοι βουλευτές και ο Δήμορχος Βόλβης δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν την πολύ καλή συνεργασία τους που σφυρηλατήθηκε από τις κοινές αυτοδιοικητικές τους αφετηρίες, αλλά και να προωθήσουν από κοινού λύσεις για τα προβλήματα της περιοχής του Δήμου Βόλβης

Print Friendly, PDF & Email