” Δεν θα πληρώσει η ελληνική κοινωνία τα θαλασσοδάνεια των εκδοτών – Αντιμετωπίζουμε ενιαία τη διαφθορά και τη διαπλοκή”

Αυτό δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου “Σκληρό Ροκ”, στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 FM. “Δεν έχουμε ανοίξει μέτωπο με κάποιον συγκεκριμένο χώρο των media”, διευκρίνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. “Οι πρωτοβουλίες που λαμβάνουμε αφορούν ισότιμα όλα τα θέματα, είτε πρόκειται για την αδειοδότηση των καναλιών, είτε για τα θαλασσοδάνεια και τις ανισότιμες εξυπηρετήσεις μεγαλοεκδοτών από τις τράπεζες. Δεν διαχειριζόμαστε ειδικά το θέμα του κ. Ψυχάρη και του ΔΟΛ”.

Ο Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε ότι η “κυβέρνηση έχει ανοίξει συνολικά την ατζέντα των θεμάτων που σχετίζονται με τα media, την διαπλοκή τους με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Προφανώς περιμέναμε ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις, αλλά επιδεικνύουμε ενιαίο και σταθερό μέτωπο απέναντι στη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή”. Και συνέχισε: “Δεν θα δεχθούμε να πληρώσει η ελληνική κοινωνία τα δάνεια, τα λάθη και τις ειδικές σχέσεις εξυπηρέτησης του οποιουδήποτε με την πολιτική ηγεσία ή με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Διότι, υπάρχουν δάνεια που δόθηκαν κατά προτίμηση, πόθεν έσχες που δεν κατατέθηκαν, εργαζόμενοι που δεν πληρώνονται”.

Είναι σαφές, ότι οι Έλληνες πολίτες θα κρίνουν ποιοι διατηρούν “σθεναρή στάση απέναντι στα ζητήματα παρανομίας και παρατυπίας, ποιοι λειτουργούν προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Επειδή εμείς δεν χρωστάμε σε κανέναν, καθαρίζουμε το τοπίο και επαναφέρουμε την νομιμότητα και το κράτος δικαίου”.

Επιπλέον, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως “η κοινωνική αναφορά της κυβέρνησης επιβάλλει να είμαστε ανοικτοί και ισότιμοι απέναντι στους πολίτες. Ο Αλέξης Τσίπρας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε δεχθεί ιδιωτικά ραντεβού που ζήτησαν στελέχη των μέσων ενημέρωσης και όχι μόνο με έναν συγκεκριμένο. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι ουδεμία παραχώρηση ή εξυπηρέτηση έκανε και τηρεί τις αρχές του”.

“Έχουμε καθαρά χέρια και συνεχίζουμε”, τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. “Παρά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς δεν υποχωρούμε και δεν αλλάζουμε στάση. Δεν παίζουμε θέατρο και δεν χρωστάμε σε κανέναν. Δεν μας διακατέχει φοβική και μειονεκτική στάση απέναντι σε οποιονδήποτε, όσο ισχυρός και αν είναι, ούτε μας χαρακτηρίζουν διαθέσεις αναχωρητισμού, διότι πολύ απλά μας στηρίζει η αδιαμεσολάβητη σχέση μας με την κοινωνία”. Και συμπλήρωσε με νόημα: “Εάν ο οποιοσδήποτε απειλεί με αποκαλύψεις, ιδού η Ρόδος!”.

Aναφερόμενος στην προγραμματιζόμενη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό, ο Σωκράτης Φάμελλος κατέθεσε την ανησυχία του για τη “διαφαινόμενη μετατόπιση της ΝΔ σε ξενοφοβικές και συντηρητικές θέσεις, με βάση τη ρητορεία του κ. Ά. Γεωργιάδη, η οποία είναι σε αντίθεση με τη στάση που κράτησε ο κ. Κ. Μητσοτάκης στη σύνοδο του ΕΛΚ”. Υπογράμμισε τη ανάγκη “να μη γίνει μικροκομματική εκμετάλλευση ενός κρίσιμου εθνικού θέματος πριν από τη διεθνή διαπραγμάτευση”.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, είπε: “Έχουμε μπροστά μας ένα στιβαρό εξάμηνο κυβερνητικού έργου, παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια δημιουργίας ενός ψευδούς κλίματος αστάθειας για τη χώρα μας, με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα και την αξιολόγηση. Μας επιβεβαιώνουν οι θετικοί δείκτες σε καίριους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Προχωράμε με ταχείς ρυθμούς το νομοπαρασκευαστικό έργο και συνεχίζουμε”.

Ακούστε την εκπομπή εδώ

Print Friendly, PDF & Email