“Η πρόσκληση για συνεργασία που κάνουμε είναι προς την κοινωνία”.

Κατά την σημερινή ραδιοφωνική παρέμβαση στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 FM και στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε ότι “έχουμε μια συγκεκριμένη εντολή, ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, μία δέσμευση από τις εκλογές. Αυτό υλοποιούμε. Επί αυτού ζητάμε συνθέσεις μέσα στη Βουλή και μας παραξενεύει πολύ που τα κόμματα που ψήφισαν την συμφωνία του Αυγούστου, τώρα κάνουν τα στραβά μάτια. Ζητάμε επί των άρθρων των νομοσχεδίων συνθέσεις και τοποθετήσεις”. Συμπλήρωσε δε ότι “η πραγματική πρόσκληση για σύνθεση και για συνεργασία που πρέπει να κάνουμε τώρα στα δύσκολα είναι προς την κοινωνία“,  συμπληρώνοντας “γιατί εμείς πρώτα από όλα θα κοιτάξουμε την κοινωνία και θα είμαστε όλοι μαζί είτε στους δρόμους, είτε στις συνελεύσεις, είτε στα κινήματα”.

Όσον αφορά στις χθεσινές εξελίξεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης Φάμελλος είπε ότι “το κλίμα είναι συντροφικό και ενωτικό και δεν τίθεται θέμα δεδηλωμένης” και ότι το χθεσινό αποτέλεσμα “μας θέτει σε εγρήγορση” και “χρειάζεται περισσότερη προετοιμασία, περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη δουλειά και περισσότερη συλλογικότητα για να υλοποιήσουμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα το έργο που αναλάβαμε στις εκλογές”.

Για την απουσία του Στάθη Παναγούλη δήλωσε ότι “η απώλεια ενός συναδέλφου δεν είναι αμελητέο θέμα και πρέπει να μας κάνει πιο δυνατούς”, ενώ για την αποχώρηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη “όλη η ΚΟ θα ήθελε να τον έχει ενεργό μέλος της. Και ο ίδιος και ο Πρωθυπουργός επέλεξαν την παραίτηση και την αντικατάσταση ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, κάτι που έγινε ώστε να είμαστε συνεπείς με τη λαϊκή εντολή”.

Υπογράμμισε ότι “το πόσο δύσκολο έργο έχουμε αναλάβει ως κυβέρνηση  το ξέρουμε πολύ καιρό, δεν το καταλάβαμε σήμερα και το θέσαμε στο λαό από τον Ιανουάριο, γιατί ξέραμε σε ποια τραγική κατάσταση έφεραν τη χώρα οι προηγούμενες κυβερνήσεις” και συμπλήρωσε “δεν θα κάνουμε πίσω σε αυτή τη δύσκολη στιγμή”.

Και συμπλήρωσε: “Αυτό που χρειάζεται είναι επανασύσταση του κράτους και της οικονομίας. Έχουμε την ευθύνη να ξαναστήσουμε τη χώρα. Δεν θα κάνουμε πίσω. Μας ενδιαφέρει να δημιουργήσουμε οικονομία που θα τροφοδοτήσει και το ασφαλιστικό. Εάν δεν έχουμε οικονομία και εργασία όλα τα άλλα θα είναι πύργοι στην άμμο και τραπουλόχαρτα και πρέπει να βρούμε λύσεις μαζί με την κοινωνία”.

Τέλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε εχθές προστατεύει την α’ κατοικία της λαϊκής και μέσης οικογένειας και λύνει και προβλήματα ανακεφαλαιοποίησης και έχει εξασφαλιστεί ότι “κανένα σπίτι λαϊκής, εργατικής και μεσαίας οικογένειας δεν θα πάει σε χέρια τραπεζίτη”. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να πει και κάποιες καλές ειδήσεις από το μέτωπο της οικονομίας, όπως είναι η ανάσχεση της ύφεσης, οι θετικοί δείκτες της ανεργίας, η απόδοση των ελληνικών ομολόγων, τα οποία σε συνδυασμό με την χρηματοδότηση 120.000 θέσεων εργασίας από το ΕΣΠΑ, τα 4,5 δις που θα μπουν στην πραγματική οικονομία “είναι στοιχεία που τροφοδοτούν το κλίμα της ελληνικής οικονομίας, διότι χωρίς την οικονομία δεν θα αλλάξουμε τίποτα”.

Ακούστε την εκπομπή εδώ

Print Friendly, PDF & Email