“Προετοιμάζουμε άμεσα τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τα μπλόκα των αγροτών”

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε, στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου “Σκληρό Ροκ”, στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 FM, δήλωσε πως “η συνάντηση της κυβέρνησης με τους αγρότες θα γίνει οργανωμένα, μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από τη Σύνοδο Κορυφής. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν από την Παρασκευή. Με δεδομένο ότι το Σάββατο έχουμε Ολομέλεια στη Βουλή για την ψήφιση του Νομοσχεδίου Επιτάχυνσης του Κυβερνητικού Έργου, το νωρίτερο που μπορεί να γίνει η συνάντηση είναι την Κυριακή. Προετοιμάζουμε τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τα μπλόκα των αγροτών, άμεσα, από το Σάββατο και μετά. “

Μεταξύ άλλων, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι η κυβέρνηση “έχει λάβει από τις 10 Φεβρουαρίου επιστολή από ένα σημαντικό αριθμό μπλόκων, περίπου 30, τα οποία εκπροσωπούν πραγματικούς αγρότες που κινητοποιούνται σε μπλόκα και έχουν καταθέσει συγκεκριμένα αιτήματα, με επικεφαλής τα Τέμπη και τις Μικροθήβες”. Στις 15 Φεβρουαρίου “ακολούθησαν επιστολές από άλλες δύο ομάδες, μικρότερης δυναμικής. Συνολικά, έχουμε μέχρι στιγμής, πάνω από 60 μπλόκα που θέλουν να συμμετέχουν στη συζήτηση”.

Επιπλέον, ο Σωκράτης Φάμελλος ξεκαθάρισε ότι “στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό θα προσκληθούν μπλόκα ενεργών και πραγματικών αγροτών που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να συζητήσουν τα προβλήματα”. Με δεδομένα ότι “δεν υπάρχει ενιαία έκφραση των μπλόκων και αυτή τη στιγμή έχουμε τρία κείμενα στα χέρια μας, θα φροντίσουμε να υπάρχει αντιπροσωπευτικότητα”. Συνεπώς, “θα πρέπει κατά τη συνάντηση να εκπροσωπούνται περιοχές και μπλόκα με δυναμική συμμετοχή των αγροτών, έτσι ώστε να έχουμε μία αποτελεσματική συζήτηση. Δεν θέλουμε να καπελώσουμε κανέναν, αλλά μας ενδιαφέρει το μείγμα αυτό να βγάλει αποτέλεσμα, δεν θέλουμε να υπάρχουν διενέξεις”.

Στην ερώτηση εάν θα προσκληθούν και φορείς των αγροτών απάντησε ότι “δεν αποκλείουμε κανένα χώρο, ωστόσο θα έρθουν στη συνάντηση τα ίδια τα μπλόκα, αδιαμεσολάβητα, και όχι μέσω φορέων”. Και συνέχισε: “Μας ενδιαφέρουν οι αγρότες που αγωνίζονται να λύσουν προβλήματα της αγροτικής παραγωγής. Εχθές, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος ζήτησε να ξεπεραστούν οι μικροκομματικές αντιθέσεις και τα σκηνικά έντασης και να προσέλθουν στη συζήτηση, όσο το δυνατόν περισσότερα κινητοποιημένα τμήματα του αγροτικού κόσμου. Να μην πρυτανεύσει σε κάποιους η υποστήριξη του κόμματος”.

Τέλος, ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε πως “η καθυστέρηση των είκοσι ημερών δεν οφείλεται στο ότι ο Πρωθυπουργός δεν κάλεσε τους αγρότες, γιατί αυτό έγινε αποδεκτό και ανακοινώθηκε την πρώτη βδομάδα”.

“Υπάρχει ερώτημα γιατί δεν ήρθαν νωρίτερα τα αιτήματα, ποια τακτική εξυπηρέτησε αυτή η καθυστέρηση, αλλά και αν υπάρχει κοινή εκπροσώπηση μεταξύ των αγροτών”, συνέχισε σχολιάζοντας την κρίση εκπροσώπησης και την κατάσταση στα συλλογικά όργανα και στα συντονιστικά των αγροτών. Και συνέχισε: “Είναι δε κατανοητό, ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να συμμετέχουν στη συζήτηση και οι 80 και πλέον αντιπρόσωποι των συντονιστικών των μπλόκων, δεν μπορεί να διεξαχθεί η συζήτηση. Η πρόταση 15-20 συμμετεχόντων από τη μεριά των αγροτών θα μας βοηθήσει σε ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα διαλόγου”.

Ακούστε την εκπομπή εδώ

Print Friendly, PDF & Email