“Η αντιπολίτευση δεν στήριξε το ασφαλιστικό στη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών”   

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, με δήλωσή του στο κεντρικό, μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Ρ/Σ Στο Κόκκινο 105,5 FM ανέφερε ότι “δεν υπάρχει ζήτημα αστάθειας στην κυβέρνηση, ή ελλιπούς κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας”. Συμπλήρωσε δε, ότι στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας. “Εμείς δεν θα στηρίξουμε το ασφαλιστικό υπό τον φόβο της κομματικής πειθαρχίας. Αντίθετα, αυτό που θα συζητήσουμε είναι πώς θα συμβάλλουμε όλοι, ώστε να γίνει καλύτερο. Εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε δημοκρατία και σύνθεση. Αυτή είναι η αφετηρία μας”.

Σε σχέση με τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών του προηγούμενου Σαββάτου, ο Σωκράτης Φάμελλος είπε ότι ” η στάση των υπόλοιπων κομμάτων είναι αρνητική και απολύτως ανακόλουθη με τις ευθύνες τους απέναντι στο ασφαλιστικό. Εμείς θα συνεχίσουμε τη συζήτηση και μέσα στη Βουλή, αλλά και στην κοινωνία”.

Επεσήμανε το γεγονός ότι τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης ή συγκυβέρνησης, έχουν ως στόχο να συσκοτίσουν την πραγματικότητα, που είναι ο υπό ψήφιση προϋπολογισμός, που έχει επιπλέον 823 εκατομμύρια ευρώ στον κοινωνικό τομεά, και η επικείμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Τα σχετικά σενάρια εξυπηρετούν “την παλιά διαπλοκή και την εμβάπτιση στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ, όλων όσοι ευθύνονται για την  κατάντια της χώρας”.

Επιπλέον, ανέφερε ότι εκτός από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, υπάρχει και η διαπραγμάτευση με τους δανειστές. “Εκεί, χρειαζόμαστε μια μεγαλύτερη δυναμική”, τόνισε. Υπό αυτή την έννοια, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, δεν έκαναν “ούτε το ελάχιστο δυνατό, δηλαδή μια κοινή δήλωση που θα λειτουργούσε και υπέρ της κοινωνίας και θα ενδυνάμωνε την θέση της χώρας μας στην διαπραγμάτευση”. Και αναρωτήθηκε: “Εάν τα υπόλοιπα κόμματα υπερασπίζονται την μη περαιτέρω μείωση των συντάξεων, γιατί δεν τόλμησαν να το δηλώσουν στο πλαίσιο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών;”.

Υπενθύμισε δε, ότι η ίδια στείρα και αρνητική στάση των κομμάτων της Αντιπολίτευσης συνέβη και κατά τη διαπραγμάτευση του μείζονος ζητήματος των κόκκινων δανείων, η οποία εν τέλει κατέληξε σαφώς σε αλλαγές υπέρ της κοινωνίας “Η Αντιπολίτευση ενώ έχει ψηφίσει τη συμφωνία τον Αύγουστο, αρνείται τώρα να ψηφίσει τα τμήματα αυτής της συμφωνίας, που είναι σαφώς περαιτέρω βελτιωμένα. Ωστόσο, η κοινωνία θα κρίνει ποιος είναι συνεπής και ποιος νοιάζεται μόνο για την κομματική του ταυτότητα”, είπε  ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του.

Ακούστε την εκπομπή εδώ

Print Friendly, PDF & Email