“Δημιουργούμε θεσμούς για την επιλογή στελεχών στο Δημόσιο χωρίς κομματικά κριτήρια “

Δημιουργούμε θεσμούς για την επιλογή στελεχών στο Δημόσιο χωρίς κομματικά κριτήρια και σταματάμε την σπατάλη δημόσιων πόρων για στρατιές συμβούλων με αδιαφανή κριτήρια και χωρίς αξιολόγηση”. Αυτό δήλωσε νωρίτερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στην εκπομπή “Τι τρέχει;” του  Ρ/Σ ΒΗΜΑ 99,5 FM, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αύξηση μετακλητών και συμβούλων στα Υπουργικά γραφεία. Υπενθύμισε, δε, ότι “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήδη από την άνοιξη του 2015, κατέθεσε και ψήφισε Νόμο στη Βουλή, ο οποίος περιόρισε τον αριθμό των συμβούλων κατά 55% καθώς και το προσωπικό ασφαλείας των πολιτικών προσώπων κατά 800 αστυνομικούς, μειώνοντας κατά 50 εκατομμύρια ευρώ το κόστος της κυβέρνησης. Αυτό το κάναμε, ακριβώς, διότι ξέραμε ότι σε γραφεία Υπουργών απασχολούνταν κατά το πρόσφατο παρελθόν στρατιές συμβούλων”.

Επιπλέον, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο ν/σ για το οποίο έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση και αφορά στη Δημόσια Διοίκηση: “Επιφέρει μεγάλες αλλαγές και αποκομματικοποίηση του Δημοσίου. Απέναντι στην λαιμητόμο του κ. Μητσοτάκη, εμείς προτείνουμε ένα διαφανές και δίκαιο σύστημα αξιολόγησης, που θα επιβραβεύει τους αποδοτικούς υπαλλήλους και θα παρέχει στους μη αποδοτικούς ευκαιρίες κατάρτισης και επανεκπαίδευσης”.  Διευκρίνισε ωστόσο, ότι είναι “άλλο πράγμα η αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης και άλλο η αποπολιτικοποίησή της”.

Για τις θέσεις που έχουν πολιτική ευθύνη “προφανώς θα πρέπει να συμμετέχουν στελέχη που συμφωνούν με τις βασικές θέσεις και την πολιτική της κυβέρνησης. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να έχεις στην ΕΥΔΑΠ πρόεδρο ένα στέλεχος που να μην συμμερίζεται την αντίληψη για το δημόσιο αγαθό του νερού και το κοινωνικό τιμολόγιο”. Επιπλέον, για τα υψηλόβαθμα στελέχη του Δημοσίου “συγκροτούμε με διαφάνεια μία δεξαμενή στελεχών, με ισότιμη συμμετοχή όλων, γερά βιογραφικά και  αποδεδειγμένη προϋπηρεσία”.

Ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, διευκρινίζοντας ότι ο συγκεκριμένος Βουλευτής “δεν μίλησε ποτέ για δίδακτρα στα δημόσια σχολεία”, συμπληρώνοντας ότι “τέτοια πρόταση δεν υπήρξε και δεν υπάρχει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Υπερασπιζόμαστε και ενισχύουμε το δημόσιο δωρεάν σχολείο που θα δίνει κριτική σκέψη και αξίες στα παιδιά μας”. Εντούτοις, στηλίτευσε “την υποκριτική στάση εκείνων, που μετέτρεψαν όλα τα προηγούμενα χρόνια τα δημόσια σχολεία της χώρας σε εξεταστικά κέντρα διαγωνιζόμενων μαθητών και έχουν επιβαρύνει τις πλάτες του μέσου Έλληνα πολίτη με 1 δις ευρώ, για την πρόοδο των παιδιών του”.

Ακούστε την εκπομπή εδώ

Print Friendly, PDF & Email