“Κοινωνική απαίτηση το τέλος της ασυδοσίας στο τηλεοπτικό τοπίο”

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της Γιάννας Παπαδάκου, στον Ρ/Σ Alpha 9.89 FM, σχολιάζοντας τη σημερινή, 5η Διάσκεψη των Προέδρων, στη Βουλή, όπου θα συζητηθεί εκ νέου το ζήτημα της συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ανέφερε ότι “εφόσον το Συμβούλιο της Επικρατείας αναγνώρισε την αξία και τη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, όπως εξάλλου επιτάσσει και το Σύνταγμα, αυτό σημαίνει ότι η εντολή προς όλα τα κόμματα είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, προκειμένου να επιτύχουμε συναίνεση στη σύνθεση του ΕΣΡ, ώστε να συγκροτηθεί η Ανεξάρτητη Αρχή”.

Συνεπώς, στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων “επιστρέφουμε στον αρχικό μας σχεδιασμό και καλούμε σε σύνθεση και συναίνεση”, συνέχισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. “Σε πολιτικό επίπεδο, ήδη αναλάβαμε νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να επιστρέψουν οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ”.

Ερωτώμενος για την πρόταση Πολύδωρα, ο Σωκράτης Φάμελλος απάντησε πως η συγκεκριμένη πρόταση “δείχνει τη διάθεση της κυβέρνησης για ανεξαρτησία της Αρχής και υπέρβαση των κομματικών ορίων. Διότι, προφανώς, ο κ. Πολύδωρας δεν ανήκει στον αριστερό χώρο. Εξάλλου, ο ίδιος τοποθετήθηκε εχθές, μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης, απέναντι στις κατηγορίες και την άρνηση της ΝΔ να συναινέσει, ακόμα και σε ένα πρόσωπο που προέρχεται από τον δικό της χώρο”.

Επιπροσθέτως, ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε  ότι αυτό που προέχει και είναι απαράβατος όρος είναι η ολοκλήρωση του διαγωνισμού και η καταβολή του τιμήματος που αυτός συνεπάγεται.

Συνεπώς, στη σημερινή, 5η Διάσκεψη των Προέδρων “θα φανεί η διάθεση της Αντιπολίτευσης να καταθέσει και αυτή την πρότασή της, πέρα από την δική μας. Διότι, το μείζον είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ”. Προκειμένου “να μην ξαναγυρίσουμε στο παρελθόν, θα πρέπει η Πολιτεία να νομοθετήσει, μετά τη σημερινή συγκρότηση του ΕΣΡ, ποιο θα είναι το  προσωρινό καθεστώς, έως ότου ολοκληρωθεί ο όποιος διαγωνισμός”.

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται να μην υπάρξουν προβλέψεις του διαγωνισμού, του τιμήματος, αλλά και των προδιαγραφών λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, που δεν έχουν εξάλλου απορριφθεί από το ΣτΕ, “πρέπει να υπάρξει ενδιάμεσο στάδιο μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού”, επεσήμανε ο Σωκράτης Φάμελλος. “Είναι δίκαιο να υπάρξει ένα τίμημα που να αντιστοιχεί στα έσοδα που θα είχε η Πολιτεία από τον διαγωνισμό,  στο συγκεκριμένο αυτό διάστημα”.

“Αυτή τη στιγμή δημιουργείται κλίμα έντονης αντιπαράθεσης από την Αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ, το οποίο καταγράφεται στη δημόσια σφαίρα. Στην κοινωνία, όμως, παραμένει πλειοψηφούσα η άποψη να υπάρχουν τηλεοπτικές άδειες και δημόσια έσοδα”, κατέληξε ο Σωκράτης Φάμελλος. “Γι’ αυτό κανένα από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης δεν μπορεί να αρνηθεί τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Κάτι τέτοιο θα τα έφερνε αντιμέτωπα με την απαίτηση της κοινωνίας να δοθεί τέλος στην ασυδοσία των καναλαρχών και να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό το κράτος δικαίου”.

Ακούστε την εκπομπή εδώ

Print Friendly, PDF & Email