“Η χώρα έχει πολιτικό και οικονομικό σχέδιο και προοπτική”

“Όσα είπαμε πέρυσι στη ΔΕΘ για τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την α’ δόση, τον νέο αναπτυξιακό νόμο, έχουν ήδη γίνει πράξη”, ανέφερε νωρίτερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρ/Σ ΒΗΜΑ 99,5 FM. Και συνέχισε: “Η Ελλάδα είναι μέσα στην Ευρωζώνη, πιο σοβαρή από ποτέ. Αύριο, με πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού, υποδέχεται στο Ζάππειο τους ηγέτες της Μεσογείου και συζητά τα μείζονα ζητήματα του προσφυγικού και των αδικιών μέσα στην Ευρώπη”.

“Η χώρα έχει πλέον πολιτικό και οικονομικό σχέδιο και προοπτική”, τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. “Είμαστε πολύ πιο μπροστά, σε σχέση με το παρελθόν, γεγονός που μας δημιουργεί μια σταθερότητα στη διαπραγμάτευση για την β’ αξιολόγηση”. Συνεπώς, “δεν υπάρχει κανείς λόγος ανησυχίας για την υποδόση των 2,8 δις. ευρώ. Ούτε έχει χαθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα ως προς την προετοιμασία των προαπαιτούμενων. Κακώς συνδέθηκε η ατζέντα του προσεχούς άτυπου Eurogroup με την υποδόση. Εξάλλου, υπάρχει σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”.

Ο Σωκράτης Φάμελλος επανέλαβε για ακόμα μία φορά ότι “η πολιτική των υποθέσεων και τα σενάρια συνωμοσίας στερούνται ουσίας” και καλό θα ήταν “να επικεντρώνουμε στην πραγματικότητα”, όσον αφορά στα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

Και συνέχισε : «Για να γίνει κατανοητή η διαφορά πολιτικής ας δούμε τρία παραδείγματα : Σήμερα, υπάρχουν πλέον εγκεκριμένες προσλήψεις στα νοσοκομεία, μετά από επτά ολόκληρα χρόνια ανομβρίας και απολύσεων. Σε μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης φτάνουν στο 10% του συνόλου του προσωπικού! Επίσης, έγινε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές συχνότητες, μετά από 27 ολόκληρα χρόνια συστηματικής παραβίασης του Συντάγματος και 246 εκατ. ευρώ μπαίνουν στα δημόσια ταμεία. Και, τέλος, εφαρμόζεται ο νέος αναπτυξιακός νόμος που απελευθέρωσε από τα συρτάρια των Υπουργών της ΝΔ επιχειρηματικά σχέδια παγωμένα για 2 χρόνια, ύψους σχεδόν 5 δις ευρώ, με στόχευση στο πραγματικό προϊόν. Και, μάλιστα, με δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα καλυφθούν και νέα, αλλά και παλιά εγκεκριμένα επιχειρηματικά σχέδια”.

Από την άλλη, “η πρόσβαση όλων των επιχειρηματικών κλάδων στον δανεισμό, χωρίς την μεσολάβηση του κολλητού Βουλευτή ή Υπουργού, εγγυάται τη διαφάνεια του τραπεζικού συστήματος”. Ταυτόχρονα, “οι 100 δόσεις, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είναι επιπλέον εργαλεία μιας δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης”.

“Ας μην ξεχνάμε, ότι αυτά που ακούγονται στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, δεν είχαν ακουστεί ποτέ δημόσια”, συμπλήρωσε ο Σωκράτης Φάμελλος. “Ο ΣΥΡΙΖΑ τολμά και αυτό σημαίνει πρώτη φορά Αριστερά. Για πρώτη φορά, με τη δική μας κυβέρνηση επιβλήθηκε φορολογία στις τηλεοπτικές διαφημίσεις, καταβλήθηκαν τέλη συχνοτήτων, θεσπίσθηκε διαφάνεια στον τραπεζικό δανεισμό και στις διαφημίσεις των τραπεζών. Ποτέ άλλοτε το πολιτικό σύστημα δεν τόλμησε, όσα τολμούμε εμείς”.

“Η τραπεζική ενημερότητα και ο αυστηρός έλεγχος του πόθεν έσχες, στον πρόσφατο διαγωνισμό, είναι συγκεκριμένα μέτρα υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαπλοκής”, κατέληξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. “Με βάση αυτά θα μας κρίνουν οι πολίτες σε τρία χρόνια και όχι με βάση τις δημοσκοπήσεις”.

Και απαντώντας στο τέλος της συνέντευξής του σε ερώτηση για την δανειοδότηση της εφημερίδας ΑΥΓΗ, ο Σωκράτης Φάμελλος είπε: “Στην ΑΥΓΗ ο κύριος μέτοχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Και σαφώς ενισχύει οικονομικά την εφημερίδα και αυτό γίνεται επίσημα και αποτυπώνεται στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Η ΑΥΓΗ είναι από τις λίγες εφημερίδες που έχει ενήμερο δάνειο και πληρώνει κανονικά τις δόσεις της. Σε αντίθεση, για παράδειγμα, με τη ΝΔ που έχει δάνειο ύψους 210 εκατ. ευρώ διαμαρτυρημένο και ληξιπρόθεσμο. Επιπλέον, η ΑΥΓΗ κατέχει μικρότερο ποσοστό στις διαφημίσεις τραπεζών από το ποσοστό της κυκλοφορίας της στις ημερήσιες εφημερίδες. Συνεπώς, ούτε ζήτημα δεοντολογίας ή ηθικής μπορεί να τεθεί”.

Ακούστε την συνέντευξη εδώ

Print Friendly, PDF & Email