“Κάποιοι ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα επειδή έρχονται οι τηλεοπτικές άδειες και κυκλοφορούν στους ανακριτές οι λίστες με τη φοροδιαφυγή”

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα στον Τύπο και αφορούν σε υποτιθέμενους διορισμούς στο Δημόσιο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ως καλεσμένος της σημερινής εκπομπής “Αταίριαστοι” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε: “Δεν υπάρχει κανένας διορισμός στο Δημόσιο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τεράστιο ψέμα και στοχευμένη παραπληροφόρηση”. Και συνέχισε: “Αυτό οφείλεται στο άγχος κάποιων στο χώρο των media που ρίχνουν λάσπη στο ανεμιστήρα και προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα”.

Ο Σωκράτης Φάμελλος υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήδη από τις αρχές της θητείας της, την άνοιξη του 2015, έφερε και ψήφισε στη Βουλή νόμο, σύμφωνα με τον οποίο “περιορίστηκαν κατά 50% όλοι οι μετακλητοί και επιστημονικοί συνεργάτες των Υπουργών, ενώ μειώθηκαν και οι αστυνομικοί συνοδοί κατά 800. Αυτό πρακτικά σημαίνει 50.000.000 ευρώ προς όφελος του δημόσιου προϋπολογισμού. Και με Νόμο, ώστε να μην το αλλάζει κανένας”.

Ξεκαθάρισε δε, ότι οι πολύ περιορισμένες θέσεις για τις οποίες εξελίσσεται ο πόλεμος λάσπης είναι “τοποθετήσεις μετακλητών και επιστημονικών συνεργατών που δεν είναι προσλήψεις στο Δημόσιο, ούτε μόνιμες ούτε αορίστου χρόνου, αλλά συναρτώνται απολύτως με την θητεία του εκάστοτε Υπουργού. Προφανώς, οι μετακλητοί αυτοί συνεργάτες πρέπει να συμφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης, εφόσον έχουν πολιτικά καθήκοντα που συνεπάγεται η θέση τους. Θα μπορούσε ο συνεργάτης του βουλευτικού γραφείου ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να είναι στέλεχος της ΝΔ;” αναρωτήθηκε. Και συνέχισε: ” Μιλάμε για 3 θέσεις σε κάθε Υπουργό και όχι 51 που είχε ο κ. Μητσοτάκης! “.

Επιπλέον, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο επικείμενο νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση, το οποίο προβλέπει ότι “οι ανώτερες θέσεις του Δημοσίου θα στελεχώνονται με βάση τα τυπικά προσόντα του υποψηφίου, το βιογραφικό του και την εμπειρία του και όχι τα κομματικά του στοιχεία, οδηγώντας στην αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης. Αυτό δεν το έχει κάνει καμία κυβέρνηση, έως σήμερα”.

Άρα, οι πολίτες “ωφελούνται διπλά. Πρώτον, από το περιορισμένο κόστος του Δημοσίου και δεύτερον, από την στελέχωση των ανώτερων θέσεων του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων των Νομικών Προσώπων και των Γενικών Γραμματέων Υπουργείων, με βάση τα ουσιαστικά και τυπικά και όχι τα κομματικά κριτήρια”.

Και σχολίασε με δηκτικό τόνο: “Όλα αυτά τα δημοσιεύματα τα οποία ξεκίνησαν από το “Πρώτο Θέμα” και αναπαράγονται από τα συστημικά κανάλια είναι εκ του πονηρού, διότι θίγονται τα συμφέροντα της παλιάς εξουσίας. Αποδεικνύουν το άγχος κάποιων στο χώρο των media επειδή ετοιμάζονται οι τηλεοπτικές άδειες, επειδή έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν οι λίστες με τους μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού και επειδή κάποιοι εκδότες αρχίζουν να πληρώνουν”.

Δείτε την εκπομπή (από 55:40) εδώ

Print Friendly, PDF & Email