“Επιστρέφουμε τον χαρακτηρισμό περί παρακράτους στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Εμείς έχουμε αναλάβει να πατάξουμε την διαπλοκή και την διαφθορά”.

Στη σημερινή εκπομπή “Αταίριαστοι” της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του υποψήφιου αρχηγού της ΝΔ, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με τις οποίες “έχουμε συμπτώματα νέου παρακράτους που αμφισβητεί την νομιμότητα”,  απάντησε:

“Μάλλον αυτή είναι η αντίληψη περί πολιτικής του κ. Μητσοτάκη. Μόνο ο δικός του νους μπορεί να προσεγγίσει τη λειτουργία παρακράτους. Εμείς είμαστε έξω από τέτοιες λογικές. Δεν μας αφορά αυτή η σκέψη. Ειλικρινά, του επιστρέφω τον χαρακτηρισμό”.

Μεταξύ άλλων, ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε ότι ως πολίτης, ως μέλος και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται ούτε ως καταγγελία, ούτε ως υποψία τη σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία. “Είμαστε απολύτως απέναντι σε τέτοιες λειτουργίες. Εξάλλου, εάν υπήρχε ένα τέτοιο γεγονός, θα είχαν ήδη επέμβει οι Εισαγγελικές Αρχές. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να καθαρίσει τη διαπλοκή και την διαφθορά. Επιστρέφουμε τον χαρακτηρισμό περί παρακράτους στον κ. Μητσοτάκη”, δήλωσε εμφατικά.

Όσον αφορά στην επιλεκτική δημοσιοποίηση και αναμετάδοση απόρρητων στοιχείων με προσωπικά δεδομένα, που αποτελούν στοιχεία της δικογραφίας “διαρροές από κρατικές υπηρεσίες, μυστικές υπηρεσίες ή Υπουργεία είναι απαράδεκτες, διότι είναι απόρρητα στοιχεία που σχετίζονται με την κρατική ασφάλεια. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου έχει κληθεί ο κ. Πανούσης”.

Από την άλλη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος διαχώρισε τα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  των κρατουμένων από τη σύνδεση τους με την τρομοκρατία,  λέγοντας ότι “δεν αποτελεί παράβαση ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ να ασχολείται με αυτά. Όλα τα δημοκρατικά κινήματα της Ευρώπης έχουν κατοχυρώσει την ενασχόλησή τους με τα δικαιώματα των φυλακισμένων”.

Τέλος, για τις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις ανέφερε ότι “οπουδήποτε κινητοποιούνται οι πολίτες για εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα, όχι μόνο δεν κάνουν κακό στην διαπραγμάτευση, αλλά αναδεικνύουν μία κοινωνία η οποία υποστηρίζει την κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αναστείλει τα αρνητικά σημεία του Μνημονίου”.

Δείτε την εκπομπή (από το 38:10) εδώ

Print Friendly, PDF & Email