“Τα ψέματα της Αντιπολίτευσης έχουν κοντά ποδάρια”

“Δεν μειώνεται καμία σύνταξη έως τα 1180 ευρώ καθαρά, ούτε φορολογείται κάποιος μισθωτός ή συνταξιούχος που έχει 700 ευρώ μηνιαίο εισόδημα. Οτιδήποτε άλλο ακούστηκε εχθές στη Βουλή είναι ένα απόλυτο ψέμα”, ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ως καλεσμένος της σημερινής εκπομπής “Αθήνα – Θεσσαλονίκη”, στην τηλεόραση της ΕΡΤ1.

“Είναι δεδομένο ότι για την επόμενη τριετία δεν θα κοπεί καμία σύνταξη για 2.100.000 συνταξιούχους, σε σύνολο 2.600.000 που έχει η χώρα”, συνέχισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. “Υπάρχει επίσης απόλυτη προστασία στις κύριες συντάξεις, αλλά και για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται στο επίπεδο της φτώχειας ή με ειδικές ανάγκες, εφόσον αναπληρώνονται όλα τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Όλα όσα ακούγονται είναι τεράστια ψεύδη, αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.  Όλα αυτά θα φανούν στις τσέπες των πολιτών”.

Επιπλέον, ο Σωκράτης Φάμελλος σχολίασε τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κατά την χθεσινή ψήφιση του ν/σ για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, λέγοντας πως “η ΝΔ δεν στηρίζει τη χώρα και παίρνει πίσω αυτά που ψήφισε τον Αύγουστο. Είναι απίστευτη η ασυνέπειά της. Δεν τιμά ούτε την ψήφο της, ούτε την υπογραφή της”.

“Θα κρατήσουμε εμείς την Ελλάδα όρθια”, πρόσθεσε. “Κάτι που δεν μπορεί να  κάνει ένα καθεστώς διαπλοκής, που το μόνο που επιδιώκει είναι να γυρίσει τη χώρα πίσω. Όλοι όσοι διαχειρίστηκαν την εξουσία τα προηγούμενα χρόνια και έφεραν τη χώρα σε τραγική κατάσταση, αρνούνται συστηματικά την πρόοδό της. Π.χ. τον περασμένο Δεκέμβριο η Αντιπολίτευση έκανε μεγάλη φασαρία για το Παράλληλο Πρόγραμμα, εναντιώθηκε δηλαδή σε ζητήματα όπως η επαναλειτουργία του νοσοκομείου της Θήρας, η ενισχυτική διδασκαλία στα σχολεία των παιδιών μας κ.α.. Όμως, εμείς τα νομοθετήσαμε. Για να μην αναφέρουμε βέβαια περιπτώσεις, όπως αυτή του Αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Γεωργιάδη, ο οποίος είχε ζητήσει να μπουν capital control, πριν το πει ο κ. Τόμσεν. Ή  του Αρχηγού της ΝΔ κ. Μητσοτάκη, που δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην  Washington Post, ότι συμφωνεί με τις προτάσεις του ΔΝΤ για τα εργασιακά και ότι τα ακίνητα της Ελλάδας είναι προς πώληση”.

Αναφερόμενος δε στο φορολογικό, ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε ότι “είναι ευνοϊκό για το 90% των Ελλήνων”.  Για το ασφαλιστικό έδωσε ως παράδειγμα τον κλάδο των μηχανικών, όπου “ο μηχανικός των 12.000 ευρώ ετησίως θα πληρώνει το ίδιο με πριν, όσον αφορά στις ασφαλιστικές του εισφορές. Ο δε μηχανικός των 7.000 ευρώ ετησίως θα πληρώνει τα μισά σε σχέση με πριν, ενώ για τον μηχανικό των 20.000 ευρώ ετησίως προβλέπεται έκπτωση 40%, οπότε θα πληρώνει τα ίδια ασφάλιστρα με πέρυσι.”.

“Για τους μηχανικούς άνω των 45.000 ευρώ ετησίως, βεβαίως υπάρχει επιπλέον κόστος ασφάλισης”, συμπλήρωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. “Όμως, εδώ, έπρεπε να αποκατασταθεί μια αδικία. Διότι, ο συγκεκριμένος μηχανικός πλήρωνε 10% για ασφάλιση, ενώ ο μηχανικός των 10.000 ευρώ είχε συνολικό κόστος ασφάλισης 45%. Όμως ακόμα και για αυτά τα μεσαία εισοδήματα των μηχανικών προβλέπεται ελάφρυνση στο φορορολογικό σκέλος του νομοσχεδίου”.

“Ας κόψουμε, λοιπόν, την πλάκα, διότι παρατράβηξε”, είπε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Φάμελλος, σχολιάζοντας τον ισχυρισμό κάποιων ότι η κυβέρνηση καταδικάζει τον μηχανικό των 7.000 ευρώ να παραμείνει εκεί, στάσιμος. “Όσοι ισχυρίζονται κάτι τέτοιο είναι ψεύτες και παίζουν πολιτικά παιχνίδια. Τους καταγγέλλω δημόσια. Πολλοί από αυτούς έχουν υπηρετήσει και σε πολιτικούς ρόλους, επί προηγούμενων κυβερνήσεων. Είναι οι ίδιοι που δημιούργησαν την ανεργία στους μηχανικούς των 7.000 ευρώ και τους έφεραν ακόμα και στο μηδενικό εισόδημα. Δεν δικαιούνται λοιπόν να μιλάνε για μια κυβέρνηση που δίνει τα ίδια ασφάλιστρα στα εισοδήματα των 20.000 ευρώ ετησίως”.

Στο τέλος της τοποθέτησής του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, έκανε λόγο για “προκλητικό και χυδαίο θράσος αυτών που έφεραν την Ελλάδα στην καταστροφή, να κατηγορούν την κυβέρνηση  τώρα που η χώρα τα καταφέρνει στη διαπραγμάτευση. Εμείς γνωρίζουμε ότι η Ελληνική κοινωνία θέλει να κλείσει η αξιολόγηση, να βρεθεί λύση για το χρέος και να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη. Όσο η Αντιπολίτευση θα παίρνει το μέρος του ΔΝΤ, θα μένει στην Αντιπολίτευση”.

Δείτε την εκπομπή (από 1:17:00) εδώ

Print Friendly, PDF & Email