“Η κυβέρνηση έχει έτοιμο και συμπαγές πρόγραμμα για το επόμενο δίμηνο”

Με την επισήμανση των δύο σημαντικών πράξεων που συντελέστηκαν εχθές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, δηλαδή την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους και το σύμφωνο συμβίωσης, ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην εκπομπή “ΕΡΤ Ενημέρωση” της τηλεόρασης της ΕΡΤ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.  Συμπλήρωσε δε, ότι τη στιγμή της ψήφισης του συμφώνου συμβίωσης “έλειπε από το Κοινοβούλιo ένας μεγάλος αριθμός Βουλευτών της ΝΔ, αποφεύγοντας την ψηφοφορία, κάτι που είναι κοινοβουλευτικά και δημοκρατικά λάθος”.

Επιπλέον, ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε στα αμέσως επόμενα βήματα της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η τελευταία “έχει έτοιμο ένα συμπαγές πρόγραμμα για τους πρώτους δύο μήνες του νέου έτους”. Αυτό επιβεβαιώνει “ότι η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη τις γεωπολιτικές εξελίξεις και ταυτόχρονα έχει να επιδείξει συγκροτημένη πολιτική ατζέντα στην εσωτερική σκηνή”.

Ο κύριος στόχος της κυβέρνησης παραμένει η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, όπως επιβεβαίωσε πρόσφατα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο λαθρεμπόριο των πετρελαιοειδών “όπου και παρατηρείται μεγάλη απώλεια δημόσιων εσόδων”. Μαζί με την προβλεπόμενη  εγκατάσταση συστήματος εισροών-εκροών στα δεξαμενόπλοια και το χονδρεμπόριο καυσίμων, την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου των καπνικών προϊόντων, αλλά και την αναδιάρθρωση του συστήματος των δημοσίων έργων και συμβάσεων “που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις για αναλογικές χρεώσεις διοδίων έως απόλυτη διαφάνεια στις δημοπρασίες των δημόσιων έργων που θα γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο, διασφαλίζοντας έτσι την μεγαλύτερη συμμετοχή ενδιαφερομένων με ξεκάθαρους όρους, “δίνουν το στίγμα της τεχνικής και πολιτικής προετοιμασίας της κυβέρνησης για το επόμενο δίμηνο”.

“Δεν καθυστερούμε σε κανένα επίπεδο ελέγχου”, συμπλήρωσε ο Σωκράτης Φάμελλος αναφερόμενος και στις εξελίξεις της λίστας Φαλτσιανί, με δεδομένο ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης κ. Καλογήρου παρέλαβε νέο στικάκι, το οποίο βρίσκεται ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης. “Αυτό αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο να ξεκαθαρίσουμε οτιδήποτε αφορά στο ζήτημα των καταθέσεων, όπως συνέβη και με την έφοδο στη UBS, και με τη λίστα από το κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας”, τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Σωκράτης Φάμελλος κατηγόρησε την ΝΔ για “επιλεκτική μνήμη και έλλειψη πολιτικής ατζέντας”. Για να συμπληρώσει με δεικτικό τόνο: “Η Αξιωματική Αντιπολίτευση πάσχει από γεροντική άνοια και ξεχνά τι ψήφισε τον Αύγουστο, επειδή λαϊκίζει και δεν αναλαμβάνει πολιτική ευθύνη. Όμως, θα κληθεί σύντομα να τοποθετηθεί ενόψει του ασφαλιστικού, το οποίο η κυβέρνηση θα επιλύσει.  Και εκεί θα δείξει εάν μπορεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο ή θα παραμείνει στις προσωπικές αντιπαραθέσεις του κ. Μεϊμαράκη και του κ. Μητσοτάκη”.

Δείτε την εκπομπή (από 1:45:50) εδώ

Print Friendly, PDF & Email