«H ΝΔ δεν έχει πρόταση για το μέλλον, γι’ αυτό ασχολείται με το παρελθόν». 

Αυτό δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, ως καλεσμένος της σημερινής εκπομπής «Πρωινή Ζώνη», στην τηλεόραση της ΕΡΤ1, σχολιάζοντας τις αιτιάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, περί σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με την πορεία των περσινών διαπραγματεύσεων.

«Η ΝΔ πρέπει να θυμηθεί ότι οι Εξεταστικές Επιτροπές συστήνονται για να ελέγξουν παραβάσεις νομοθεσίας και νομιμότητας, για να οδηγήσουν σε Προκαταρκτική Επιτροπή, ιδιαίτερα όσον αφορά σε ευθύνες πολιτικών προσώπων. Συνεπώς, η ΝΔ θέλει να δημιουργεί την υπόνοια, αλλά δεν τολμά να το παραδεχθεί δημόσια, ότι δήθεν υπάρχουν παραβιάσεις της νομοθεσίας. Γι’ αυτό συντηρεί και επαναφέρει το σενάριο της Εξεταστικής Επιτροπής, υποβάλλοντας όμως ένα πολιτικό θέμα συζήτησης. Αυτό το θέμα, με πολιτικούς όρους, ευχαρίστως να το συζητήσουμε στην Ολομέλεια, το συντομότερο», ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Και συνέχισε: «Έχουμε μία κυβέρνηση που ολοκλήρωσε την αξιολόγηση, βελτίωσε το πρόγραμμα προς όφελος της κοινωνίας, κράτησε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, διαχειρίζεται μια προσφυγική κρίση, η οποία υπερβαίνει τα όρια της Ευρώπης και, παρά την κρίση του Brexit, είναι πολιτικά κυρίαρχη. Μία κυβέρνηση που άνοιξε την πολιτική συζήτηση στον Ευρωπαϊκό νότο και στις δημοκρατικές ευρωομάδες και έδειξε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος στην Ευρώπη, που δεν οδηγεί σε αποτελέσματα τύπου Brexit, ούτε στον  νεοφιλελευθερισμό του κ. Μητσοτάκη. Και ήταν το δημοψήφισμα και το ΟΧΙ που έδειξε τον άλλο δρόμο για την Ευρώπη».

Εξάλλου, ο Ελληνικός λαός τοποθετήθηκε και έκρινε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 «τόσο την πορεία των διαπραγματεύσεων, όσο και την προσπάθεια και τις επιλογές της κυβέρνησης για την παραμονή μας στην Ευρωζώνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ και τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015, αλλά και στο δημοψήφισμα, είχε δηλώσει ότι στόχος είναι μια δίκαιη λύση μέσα στην Ευρωζώνη. Και είναι σαφές, ότι με το δικό του σχέδιο αυτό θα ήταν εφικτό, όχι με το σχέδιο όσων υποστήριξαν το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου. Το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα οδηγούσε έξω από την Ευρώπη, σε μια χώρα τόσο πολύ πτωχευμένη, ώστε να μην τηρεί κανένα κριτήριο του Συμφώνου της Ευρωζώνης».

Μην ξεχνάμε, ότι «η στάση της Αντιπολίτευσης στο δημοψήφισμα ήταν “yes men” σε ένα σχέδιο εκβιασμού της χώρας, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς σχέδιο εξόδου από την κρίση, με απολύσεις και σκληρές περικοπές». Το ΝΑΙ που υποστήριζε, «ήταν ναι στην υποτέλεια, ναι στη συνέχεια των μνημονίων, ναι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Διότι, αυτοί που ψήφισαν ΝΑΙ ήθελαν την πλήρη εξουθένωση της Ελλάδας, να οδηγήσουν τον Ελληνικό λαό σε πολιτικούς τύπου Φάρατζ και σε άρνηση του Ευρωπαϊκού πλαισίου. Δυστυχώς, τέτοιοι πολιτικοί υπάρχουν στη ΝΔ και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για την Ελληνική Δεξιά».

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε συζήτηση στη Βουλή», τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος, ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του. «Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, μια ουσιαστική συζήτηση σχετικά με το πώς η χώρα μας οδηγήθηκε σε εκβιασμό. Ας συζητήσουμε για τον κ. Γεωργιάδη που θα έφευγε από τη χώρα, έως τα τέλη  Φεβρουαρίου 2015, κατά δήλωσή του. Ας συζητήσουμε για τα χαρτιά υγείας της κ. Βούλτεψη. Για το ότι δεν θα υπήρχαν χρήματα να πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, τον Φεβρουάριο του 2015, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα. Ας συζητήσουμε για τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά, ότι δεν δόθηκαν τότε λεφτά στη χώρα, προκειμένου να εκβιαστεί η επόμενη κυβέρνηση, αλλά και του κ. Χαρδούβελλη, ότι δεν βγαίνει το πρόγραμμα και τα πλεονάσματα που ζητούσε η Τρόικα είναι ανέφικτα».

«Είναι αστείο να μας κατηγορούν σήμερα, για τη συνέπεια που επιδείξαμε ως προς την προστασία της χώρας», κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. «Και μάλιστα, μέσα σε αφόρητα πιεστικές συνθήκες, όπου η Τρόικα εσωτερικού συνέπραττε με την Τρόικα εξωτερικού για να μας βγάλουν από την Ευρώπη και να κάνουν πραγματικότητα την αριστερή παρένθεση. Να τα πούμε όλα στη Βουλή, λοιπόν».

Παρακολουθείστε την εκπομπή (από 2:20:30) εδώ

Print Friendly, PDF & Email