Σ. Φάμελλος: Επιδιώκουμε κάθε πολιτική μας να έχει ένα παράθυρο ελπίδας, να έχει κοινωνική διάσταση

Στην σημερινή πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Mega “Κοινωνία Ώρα Mega o Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, αναφερόμενος στο παράλληλο πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό του 2015 ανέφερε ότι “διατίθενται επιπλέον 823 εκατομμύρια ευρώ για κοινωνικές παροχές, εκ των οποίων 300 εκατομμύρια στα νοσοκομεία για την κάλυψη μεταξύ άλλων και των ανασφάλιστων ασθενών, 62 εκατομμύρια για την κοινωνική αλληλεγγύη, όπου περιλαμβάνεται και η κάλυψη των ανασφάλιστων, καθώς και προσλήψεις 3.400 γιατρών και υγειονομικού προσωπικού. Επιδιώκουμε κάθε πολιτική μας να έχει ένα παράθυρο ελπίδας, να έχει κοινωνική διάσταση”.

Για το ασφαλιστικό, τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης του ασφαλιστικού συστήματος και με κρατικούς πόρους, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εθνική βασική σύνταξη. “Πρόκειται για παραπληροφόρηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κόψει τις συντάξεις”, είπε χαρακτηριστικά. “Η κυβέρνηση προσπαθεί για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα το οποίο θα μπορεί να παρέχει συντάξεις. Και αυτό, χωρίς να θιχτούν οι χαμηλές συντάξεις, οι οποίες δυστυχώς καλύπτουν και τους ανέργους ολόκληρης της οικογένειας. Εκεί μας κατάντησε ο δικομματισμός”.

Ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο ανάλογα με τις εισφορές που έχει καταβάλει ο πολίτης να ρυθμίζει και το ύψος της σύνταξης, να διασφαλίζει δηλαδή μια “δίκαιη σύνταξη που να ισορροπεί σε σχέση με τις εισφορές”. Έως σήμερα, κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε, “διότι όσοι έπρεπε  να πληρώνουν τις εισφορές τους δεν τις πλήρωναν και κάποιοι έκαναν αέρα και αμοιβαία κεφάλαια τα λεφτά του κόσμου. Το πολιτικό σύστημα στάθηκε άδικο απέναντι στα χρήματα των ασφαλισμένων”.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος δεν παρέλειψε βέβαια να τονίσει ότι προϋπόθεση για ένα υγιές ασφαλιστικό σύστημα είναι η τόνωση της πραγματικής οικονομίας, η τροφοδότηση της αγοράς, της επιχειρηματικότητας και της εργασίας, “ώστε να έχουμε μεσοπρόθεσμα ένα ασφαλιστικό μακράς πνοής, χωρίς προβλήματα βιωσιμότητας. Καλούμαστε να αναστρέψουμε τους αρνητικούς, υφεσιακούς δείκτες της τελευταίας πενταετίας”.

Επιπλέον, ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική που υπήρξε συνεπής στην ελληνική κοινωνία, διότι “όταν χρειάστηκε να αλλάξει κάποιες από τις προγραμματικές της δεσμεύσεις, κατόπιν πιέσεων και εκβιασμών των δανειστών, ζήτησε από τον ελληνικό λαό εκ νέου την ψήφο του”.

Συμπλήρωσε δε, ότι καλό θα ήταν “η πληροφόρηση να μην γίνεται επί υποθέσεων, αλλά επί συγκεκριμένων θεμάτων”. Για παράδειγμα κανείς δεν αναφέρει ότι 320.000 πρώτες κατοικίες της λαϊκής, μέσης και άνεργης οικογένειας προστατεύονται πλέον θεσμικά. “Όλα αυτά είναι κατακτήσεις της ελληνικής κοινωνίας, στοιχεία του παράλληλου προγράμματος για το οποίο έχουμε δεσμευθεί  και εφαρμόζουμε  ήδη”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Σωκράτης Φάμελλος απευθυνόμενος στον Βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Μάκη Βορίδη, οποίος επέμενε να παραποιεί τα λεγόμενά του κατά τη διάρκεια της εκπομπής, τον ρώτησε: “Κύριε Βορίδη θα μας κάνετε το δάσκαλο; Θα συνηθίσετε να υλοποιούνται πολιτικές στην χώρα που σπάζουν τα συμφέροντα ! “.

Δείτε την εκπομπή εδώ

Print Friendly, PDF & Email