“Στο προσφυγικό η ΝΔ αναπαράγει τα κομματικά της αδιέξοδα εις βάρος της χώρας”

Αυτό τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, κατά την σημερινή του παρουσία στην εκπομπή “Αταίριαστοι” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο μείζον θέμα του προσφυγικού. Συγκεκριμένα, επέκρινε τη στάση της Νέας Δημοκρατίας ως προς την αναπαραγωγή υποθέσεων πιθανής εξόδου της χώρας μας από τη Συνθήκη Σένγκεν, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Όταν δηλώνει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρώπης ότι δεν υπάρχει θέμα εξόδου της Ελλάδας από την Σένγκεν, αλλά αντιθέτως πρέπει να της παράσχουμε βοήθεια” και όταν η ίδια η Ευρώπη και η Γερμανία “γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι συζητήσεις περί μικρής και μεγάλης ζώνης Σένγκεν θα κάνουν κακό στην Ευρώπη, είναι απορίας άξιο να το θέτει ως ενδεχόμενο η Αξιωματική Αντιπολίτευση”.

Ως προς την επικείμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού ο Σωκράτης Φάμελλος επανέλαβε για ακόμα μία φορά ότι η κυβέρνηση έχει επαρκή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και δεν τίθεται θέμα κυβερνητικής σταθερότητας. Όσο για τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης που εξακολουθούν να τροφοδοτούν την πολιτική συζήτηση απάντησε πως τα εγείρουν “όσοι θέλουν να ρίξουν στάχτη στο πολιτικό σκηνικό, να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα. Όσοι θέλουν για παράδειγμα να αποκρύψουν αυτό που επιτύχαμε με τα κόκκινα δάνεια, τα θετικά σημεία του προς ψήφιση Προϋπολογισμού, τα τελευταία θετικά οικονομικά μηνύματα”.

Επιπλέον, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι “η πρώτη στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας που τολμά να συζητήσει το ασφαλιστικό και να το λύσει σε μακρόχρονη βάση. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τόλμησαν να το λύσουν. Μόνο να το καταστρέψουν”.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη μεγάλων δημοκρατικών και αναπτυξιακών τομών για τη χώρα μας που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμη να χαράξει. Ολοκλήρωσε δε την τοποθέτησή του λέγοντας: “Πράγματι, από την πρόταση που είχαμε καταθέσει στον ελληνικό λαό τον Ιανουάριο, χρειάστηκε να πάμε πίσω και να συμβιβαστούμε. Όμως, καταφέραμε ακόμα και στα αρνητικά σημεία της σύμβασης με τους εταίρους να βγάλουμε κάποιο κέρδος για την κοινωνία, να έχουμε δηλαδή θετικά κοινωνικά αποτελέσματα”.

Δείτε την εκπομπή (από 48:20) εδώ

Print Friendly, PDF & Email