«H Αντιπολίτευση υποτιμά συστηματικά την προσπάθεια των Ελλήνων για πρόοδο και αλλαγή ». 

«Το Εurogroup της ερχόμενης Τρίτης ολοκληρώνει την πορεία του τελευταίου οκταμήνου, μέσα από μια συνεχή και δύσκολη διαπραγμάτευση», ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, ως καλεσμένος της εκπομπής «Πρώτη Γραμμή», στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Το σημαντικότερο αυτής της διαδρομής ήταν να βρούμε, μέσα από τη διαδικασία της διαβούλευσης με τα Ευρωπαϊκά όργανα, εκείνο το μείγμα πολιτικής που θα είναι όσο το δυνατόν, λιγότερο επώδυνο για την Ελληνική κοινωνία, αλλά θα δίνει και προοπτική. Κάναμε ένα συμβιβασμό και αναλάβαμε την ευθύνη να σώσουμε τη χώρα, την οποία είχαν πολλαπλώς χρεωκοπήσει η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ».

«Μέσα στα 5,4 δις ευρώ που συμφωνήσαμε τον Αύγουστο, περιλαμβάνονται και υφεσιακά μέτρα, με ήπια προσαρμογή, ύψους περίπου 1,1 δις ευρώ το χρόνο», συνέχισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. «Δεν χρεωθήκαμε όμως ούτε ένα ευρώ παραπάνω και μετά από σκληρή δουλειά και διαπραγμάτευση κλείνουμε με επιτυχία την αξιολόγηση. Στόχος μας είναι να θέσουμε σε λειτουργία ένα αντίρροπο κομμάτι οικονομικής πολιτικής, ουσιαστικής ενίσχυσης της εργασίας και της πραγματικής παραγωγής. Για το β’ εξάμηνο του 2016 υπολογίζουμε μία εισροή στην πραγματική οικονομία, ύψους 11 δις, μέσω της λειτουργίας του ΕΣΠΑ, του αναπτυξιακού νόμου, του πακέτου Γιουνκέρ, της επιστροφής των κερδών των Ελληνικών ομολόγων, της ποσοτικής χαλάρωσης, αλλά και μέσω της καταπολέμησης της διαφθοράς, της εξυγίανσης των δημόσιων δαπανών και της δημόσιας λειτουργίας».

Και συνέχισε: «Όλα τα επίσημα στοιχεία – της Eurostat, της ΕΛΣΤΑΤ, της ΕΚΤ, της Commission, αλλά και των διεθνών οίκων αξιολόγησης  – είναι θετικά και αποδεικνύουν ότι η χώρα προχωρά με σταθερά βήματα. Επίσης, οι δείκτες της βιομηχανικής παραγωγής, των εξαγωγών και του τουρισμού εμφάνισαν το 2015, διψήφια νούμερα. Επεξεργαζόμαστε εκείνα τα εργαλεία που θα βελτιώσουν περαιτέρω τους δείκτες της πραγματικής οικονομίας. Ξέρουμε ότι δεν αρκούν οι δείκτες, τους χρησιμοποιούμε,  ωστόσο επιδιώκουμε την ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας και της εργασίας».

«Η Αντιπολίτευση υποτιμά συστηματικά την προσπάθεια των Ελλήνων, τη δουλειά και το μεράκι τους μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, να αλλάξει πορεία η χώρα και να προοδεύσει», συμπλήρωσε ο Σωκράτης Φάμελλος. «Παραποιεί την πραγματικότητα, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, κάθε φορά που ισχυρίζεται ψευδώς ότι η χώρα μας δεν επιτυγχάνει τους στόχους της. Φαίνεται, πως την ενοχλεί υπερβολικά το γεγονός ότι η πολιτική της Ελλάδας γράφεται εντός της Ελλάδας και έχει αποτελέσματα. Δεν το αντέχει. Επιδιώκει –μικροκομματικά- να έχει οφέλη για να εξυπηρετήσει το σύστημα διαπλοκής και εξουσίας που έστησε».

Τέλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος τόνισε πως «η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως διαπραγματεύεται σκληρά, έως ότου επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Υπερασπίζεται και δεν ξεπουλάει την πατρίδα μας». Ανέφερε δε, ως παράδειγμα, τον αγωγό φυσικού αερίου TAP, λέγοντας πως «με την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης, καταφέραμε αρχικά να τριπλασιάσουμε τα αντισταθμιστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, να εξασφαλίσουμε καταβολή ανταλλάγματος για τη χρήση δασικής γης, και να ολοκληρώσουμε τάχιστα τις γραφειοκρατικές διαδικασίες».

Και κατέληξε: «Εφαρμόζουμε μία πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική η οποία δεν θα εξαρτά μονοδιάστατα τη χώρα και δεν θα την συνδέει με ένα μόνο άρμα, ενεργειακά και γεωπολιτικά. Παίζουμε πλέον έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως ανέφερε εχθές ο Πρωθυπουργός, εκτός από τον ΤΑP, προχωρούμε άλλα δύο σχέδια. Την σύνδεση με τη Βουλγαρία, μέσω του IGB, αλλά και τον σταθμό υγροποιημένου αερίου – LNG, στην Αλεξανδρούπολη. Αυτή είναι η ουσιαστική απόδειξη της δικής μας ενεργειακής πολιτικής».

Παρακολουθείστε την εκπομπή εδώ

Print Friendly, PDF & Email