Έχουμε καταφέρει να τηρήσουμε το σύνθημά μας για προστασία της α’ κατοικίας της λαϊκής και μέσης οικογένειας”

Στη σημερινή εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος, ως προς το ζήτημα των “κόκκινων δανείων”, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει κατορθώσει να ρυθμίσει την προστασία της α’ κατοικίας στο 78% των “κόκκινων” στεγαστικών δανείων, συνυπολογίζοντας τις ήδη υπάρχουσες αιτήσεις στο Νόμο Κατσέλη. Παραμένει μέχρι στιγμής ακάλυπτο “το υπόλοιπο 22% εντός του οποίου περιλαμβάνονται οι κατοικίες με αντικειμενική αξία άνω των 230.000 ευρώ και η 2η, 3η κατοικία ή άλλα ακίνητα”.  Υπό αυτή την έννοια, “έχουμε καταφέρει να τηρήσουμε το σύνθημά μας για προστασία της α’ κατοικίας της λαϊκής και μέσης οικογένειας”. Αναφέρθηκε δε “στα θαλασσοδάνεια και στις ψεύτικες υποσχέσεις των τραπεζών που στήθηκαν με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων”, εις βάρος των δανειοληπτών και του δημοσίου συμφέροντος. Επιπλέον, επεσήμανε ότι “η επέκταση του Νόμου Κατσέλη εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχει καμία παρέμβαση στην α’ κατοικία”.

Επίσης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι η δημαγωγία και η παραποίηση της πραγματικότητας δεν βοηθά κανέναν και κυρίως την χώρα. “Ας προσπαθήσουμε όλοι να επαναφέρουμε τη συζήτηση στην πραγματικότητα. Πρέπει όλοι μας να τηρούμε την δεοντολογία, διότι παραποιούνται θέματα στην ειδησεογραφία που δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα”, είπε χαρακτηριστικά. Επανέλαβε δε ότι “δεν είναι ώρα για δημαγωγία” και αναφέρθηκε στην παραποίηση των συμβάντων κατά την κατάθεση στεφανιού από τον Πρωθυπουργό στο Πολυτεχνείο, από το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Ως προς τον ενδεχόμενη επιβολή φόρου στην οινοποιία, ο Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε ότι “η συζήτηση δεν έχει τελειώσει”. Ανέφερε δε, ότι οι λανθασμένες πολιτικές και οικονομικές πολιτικές των προηγούμενων ετών έχουν σήμερα ως αποτέλεσμα “οποιαδήποτε μέτρα φορολόγησης και εάν ληφθούν να πλήττουν ένα κομμάτι της οικονομίας, είτε αυτό είναι η ιδιωτική εκπαίδευση, είτε η οινοποιία, είτε η ζυθοποιία.”. Τόνισε για ακόμα μία φορά ότι “η ουσία είναι στην πραγματική οικονομία. Δεν μπορεί η Ελλάδα να έχει 4% πρωτογενή τομέα, 14% δευτερογενή και το υπόλοιπο 82% να είναι υπηρεσίες. Επιβάλλεται μία στροφή στην παραγωγή”. Ανέφερε τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στη χώρα από την Ε.Ε. ως απόρροια των σκανδάλων των επιδοτήσεων, σε σύγκριση με το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 4,7 δις ευρώ κοινοτικής επιδότησης που κατατέθηκε για την περίοδο 2015-2020.

Τέλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Σωκράτης Φάμελλος αναφερόμενος στα θέματα του φορολογικού, δεν παρέλειψε να πει ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να διευρύνει τη φορολογική βάση και να την καταστήσει δικαιότερη. “Μπήκαν για πρώτη φορά φόροι που δεν αφορούν στον πολίτη, όπως ο φόρος στα φρουτάκια και τις τηλεοπτικές διαφημίσεις”. Εξέφρασε δε την άποψη ότι “μέσα στο 2016 θα αρχίσει να αντιστρέφεται ο ρυθμός ανάπτυξης”, αναφέροντας κάποιες τελευταίες, καλές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία, όπως η αλλαγή στους ρυθμούς της ανεργίας, των δημοσίων εσόδων, των  spread των ελληνικών ομολόγων αλλά και στις προβλέψεις ύφεσης το 2015 που περιορίζονται μόλις στο 0,6%. “Σταθερός μας στόχος είναι η πραγματική οικονομία και η χρηματοδότησή της”.

Δείτε την εκπομπή εδώ (από το 21:30) εδώ

Print Friendly, PDF & Email