Σ. Φάμελλος: Χρειαζόμαστε ενεργή κοινωνία – Θα τα καταφέρουμε

Στο νέο προϋπολογισμό τα κοινωνικά προγράμματα ενισχύονται κατά 823 εκατ. ευρώ και, επιπροσθέτως, θα εξοικονομηθούν προοπτικά 10 δισ. ευρώ χάρη στη μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτό επεσήμανε μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη ο Σωκράτης Φάμελλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής στη Β΄ Θεσσαλονίκης.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Φάμελλος αναγνώρισε ότι ο προϋπολογισμός απέχει πολύ από του σημείου να χαρακτηριστεί «προϋπολογισμός των ονείρων» του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα χρειαστεί πολλή περισσότερη δουλειά και από εμάς και από την κοινωνία για να φτάσουμε σε αριστερούς και ριζοσπαστικούς προϋπολογισμούς» είπε χαρακτηριστικά, πρόσθεσε όμως ότι το παρόν σχέδιο παρέχει «δυνατότητα για σταθερότητα και προοπτική». Κι όλα αυτά, όπως σημείωσε, συνυπάρχουν με την προοπτική επιστροφής της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, από τα μέσα του 2016.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, τέλος, τόνισε ότι η κυβέρνηση χρειάζεται κοινωνία ενεργή «κι όχι εν υπνώσει» και υπό αυτήν την έννοια, σημείωσε, ήταν θετική η απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Ακούστε την εκπομπή εδώ

Print Friendly, PDF & Email