Σ. Φάμελλος: Η βασική διαπραγμάτευση είναι με τους πολίτες

Ο Σωκράτης Φάμελλος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, μιλάει στον Κώστα Αρβανίτη για την μαραθώνια συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό, «Δεν ήταν η πρώτη ούτε η τελευταία, συνδιαμορφώνουμε την πρόταση για το ασφαλιστικό. Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και συζητάμε με τους εργαζόμενους, στόχος ένα βιώσιμο και δίκαιο συνταξιοδοτικό σύστημα», τόνισε.

«Πρώτα απ` όλα είναι πολύ βασικό να υπάρχουν τα ασφαλιστικά ταμεία και την επόμενη μέρα», σχολίασε ο κ. Φάμελλος και τόνισε ότι «η κυβερνητική πρόταση δεν εξασφαλίζει μόνο πόρους, αλλά εγγυάται και στους επόμενους εργαζόμενους τις συντάξεις τους».

«Η πρόταση είναι πολύ καλύτερη του αναμενόμενου, καθώς δεν πλήττεται η μεγάλη ομάδα των συνταξιούχων και εκτιμούμε ότι το σύστημα διατηρεί τα κοινωνικά του χαρακτηριστικά, ενώ προσπαθήσαμε και καταφέραμε να αναστείλουμε το νόμο Λοβέρδου που εάν εφαρμοζόταν θα είχαμε άνω του 25% μειώσεις στις συντάξεις».

Ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι «Επί ένα μήνα έχει θέσει η κυβέρνηση την πρόταση για το ασφαλιστικό και βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτή διαβούλευση», ως πολύ σημαντικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι «οι επιχειρηματίες, οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι συμμετέχουν στον διάλογο», ενώ θεωρεί «μεγάλη αδυναμία της χώρας που η αντιπολίτευση και οι συνδικαλιστές, κατά τ` άλλα οπαδοί του ναι, ακολουθούν στείρα γραμμή χωρίς προτάσεις».

Πηγή: www.stokokkino.gr

Ακούστε την εκπομπή εδώ

Print Friendly, PDF & Email