Σ. Φάμελλος: Η ΝΔ εξακολουθεί να λειτουργεί ως γραφείο Τύπου των παλαιών συμφερόντων

«Φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να λειτουργεί ως γραφείο Τύπου και ως εκφραστής των παλαιών συμφερόντων, των συμφερόντων που κράτησαν τη χώρα μας πίσω» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», για τη στάση της ΝΔ στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και αναρωτήθηκε: «Τι θα κάνει χωρίς βαρβάρους η ΝΔ;».

«Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η νομιμότητα, που δεν εξασφαλίζεται μόνο με τον διαγωνισμό αλλά και με τον συνεχή έλεγχο που γίνεται και στα πόθεν έσχες αλλά και στη λειτουργία των καναλιών μέσα από ένα ΕΣΡ που, εφόσον τελειώσουν οι εκβιασμοί, νομίζουμε πως όλα θα συναινέσουν στο να δημιουργηθεί στη Βουλή» είπε ο κ. Φάμελλος. Πρόσθεσε πως «ο διαγωνισμός δεν σταματάει» και για την παραίτηση ενός υπερθεματιστή σημείωσε πως «απεικονίζει τον πολύ σκληρό πόλεμο που γίνεται για την κατάκτηση αυτών των αδειών».

Σχετικά με τις εξελίξεις στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα δάνεια προς ΜΜΕ και κόμματα επισήμανε ότι «ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο», καθώς αρχίζουν οι καταθέσεις των ανθρώπων της Τράπεζας της Ελλάδος, που επέβλεπαν το σύστημα της δανειοδότησης και της τραπεζικής λειτουργίας.

Για το γεγονός ότι παραμένει χωρίς αστικά λεωφορεία η Θεσσαλονίκη, ανέφερε: «Δυστυχώς μετά από δύο προσπάθειες που έχει κάνει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για να βρεθεί ένας συμβιβασμός, προφανώς με την απαραίτητη διαφάνεια που χρειάζεται, μια συμφωνία για να πληρωθούν απευθείας οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο αποδεκτό».

«Από την προηγούμενη Πέμπτη οι εργαζόμενοι έπρεπε να έχουν ανέβει στα τιμόνια γιατί δεν μπορεί μια πόλη, να μη σπουδάζει, να μην πηγαίνει στο σχολείο, επειδή η διοίκηση του ΟΑΣΘ δεν μπορεί να ανταποκριθεί απέναντι στους εργαζόμενους», είπε ο κ. Φάμελλος και παρατήρησε πως με τη σημερινή σύμβαση του ΟΑΣΘ το πράγμα δεν πάει παραπέρα και πρέπει να βρεθεί μια άλλη λύση για να υπάρχουν συγκοινωνίες και προσβάσεις για όλους στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακούστε την εκπομπή εδώ

Print Friendly, PDF & Email