Σωκράτης Φάμελλος: «Το προσφυγικό είναι ευρωπαϊκό ζήτημα»

«Το προσφυγικό δεν είναι ευθύνη της χώρας μας να το αναλάβει μόνη της, είναι ευρωπαϊκό και η μεταφορά προσφύγων είναι ζήτημα της Ευρώπης», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα, μιλώντας στους Μαρία Γεωργίου και Γιώργο Πίκουλα.

Ο κ. Φάμελλος πρόσθεσε: «Για το φράχτη Έβρου δεν θα το ανοίξει μόνη της το ζήτημα η Ελλάδα αλλά, οφείλει να κινητοποιήσει την Ευρώπη. Πρέπει να μεταφερθεί στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Πρέπει πρώτα να λύσουμε αδιέξοδα πολιτικής».

Για προαπαιτούμενα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα, πρόσθεσε:

«Ψυχραιμία στη συζήτηση. Πρέπει να δούμε τι περιέχει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο π.χ. συζητάμε για μια ενεργειακή συμπεριφορά κτιρίων. Για το φαινόμενο θερμοκηπίου η Ελλάδα έπρεπε να εναρμονιστεί από το 2012 και πληρώνουμε πρόστιμο»… «Ασφαλιστικό, φορολογικό, κόκκινα δάνεια θα μας απασχολήσουν τον ερχόμενο μήνα. Ισοδύναμο ήταν ο νόμος για τα κανάλια κ.α.», πρόσθεσε ο κ. Φάμελλος και συνέχισε: «Υπάρχουν ήδη μέτρα ισοδύναμα που δημιουργούν κοινωνική δικαιοσύνη. Κανένας φόρος που ισχύει δεν επιβλήθηκε από την παρούσα κυβέρνηση».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Ακούστε την εκπομπή εδώ:

Print Friendly, PDF & Email