Σ. Φάμελλος: «Όταν πολιτικά θέματα γίνονται πολιτικά εργαλεία, η κατάσταση ξεφεύγει»

«Να καταγγέλλονται τα αδικήματα, αρμοδίως, και θεσμικά τόσο από πολίτες πόσο μάλλον από πολιτικούς και υπουργούς. Όταν πολιτικά θέματα γίνονται πολιτικά εργαλεία, η κατάσταση ξεφεύγει», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Δεν έχουμε τη διάθεση να παρέμβουμε στη δεοντολογία του δημοσιογραφικού επαγγέλματος για την άσκηση της πολιτικής και τα όσα γράφονται περί φοροκαταιγίδας από τα ΜΜΕ, δημιουργείται κλίμα από συστημικά κανάλια… Δεν παρεμβαίνω στο θέμα της Δικαιοσύνης, ό,τι εντοπίζεται ως καταγγελία, πρέπει να ελέγχεται από τα αρμόδια όργανα παρεμβάσεων και παραβιάσεων. Το κίνημα των δικαιωμάτων στις φυλακές είναι πολύ σημαντικό, δεν μπορούμε να το ποινικοποιήσουμε. Αρμόδιες είναι οι δικαστικές αρχές για τα όσα δήλωσε ο κ. Πανούσης», κατέληξε για το θέμα ο κος Φάμελλος.

Για την Γενική Απεργία, ο κ. Φάμελλος δήλωσε:

«Οι κινητοποιήσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των πολιτών είναι προς όφελος της χώρας. Αναδεικνύουμε στην Ευρώπη το κίνημα, να αγωνιστούν οι Έλληνες πολίτες για την υπεράσπιση της χώρας και την διαβίωσή τους».

Για την πρώτη κατοικία:

«Θα πρέπει η πολιτεία για 2-3 χρόνια να βοηθήσει τις οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις για την πρώτη κατοικία. Να μην γίνεται κατάχρηση στα παραθυράκια του νόμου».

Ακούστε την εκπομπή εδώ

Print Friendly, PDF & Email