Σ. Φάμελλος: «Η επιστολή του Σταύρου Ψυχάρη είχε σημεία ανακρίβειας»

Για την υπόθεση της κατάθεσης του Σταύρου Ψυχάρη και την διαδικασία της εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση των τραπεζικών δανείων στα πολιτικά κόμματα και τα μέσα ενημέρωσης μίλησε στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» και τον Απόστολο Λυκεσά, ο πρόεδρος της επιτροπής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Προχωράει η διαδικασία της εξεταστικής επιτροπής, προχωράνε τα νομοθετικά μέτρα καιοι  παρεμβάσεις της κυβέρνησης, αυτό ήταν το πλαίσιο της κανονικότητας που επιδιώκαμε, σχολίασε ο κ. Φάμελλος.

Αναφορικά με την αναβολή της κατάθεσης Ψυχάρη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα σημείωσε ότι προέκυψαν δύο προβλήματα, «υπήρξε εμφανής αδυναμία για λόγους υγείας να απαντήσει, ενώ υπήρχε και η επιστολή του ότι δεν πρόκειται να απαντήσει σε ερωτήσεις για τα θέματα του ΔΟΛ, διότι έχει ασκηθεί μια δίωξη από τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές, μετά τα πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος, και για αυτό επιφυλάσσεται να μη δώσει καμία απάντηση».

Αναφορικά με τον ΤΗΛΕΤΥΠΟ ΑΕ και το Mega ο κ. Σταύρος Ψυχάρης στην γραπτή του επιστολή επιφυλάχθηκε για τεχνικά ζητήματα που θα πρέπει να απαντηθούν.

«Η επιτροπή έπρεπε να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητα της λειτουργίας της, εφόσον η ευκρίνεια του ήταν προφανώς παράγων αδυναμίας της κατάθεσης του, και από την άλλη και ο ίδιος γραπτώς δήλωσε ότι δεν θα απαντήσει σε ερωτήσεις για τον ΤΗΛΕΤΥΠΟ, άρα δεν υπήρχε νόημα παρουσίας του κ. Ψυχάρη, γι’ αυτό και η επιτροπή με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε ότι δεν έχει τη δυνατότητα ερωταπαντήσεων και κατάθεσης. Παράλληλα αποφασίσαμε ότι ο πρώτος καλεσμένος μας στην επόμενη συνεδρίαση θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ, και μέλος του ΔΣ της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, κ. Παναγιώτης Ψυχάρης», σημείωσε ο πρόεδρος της επιτροπής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι μάρτυρες που έχουν κληθεί είναι αυτοί για τους οποίους έχουν προκύψει ερωτήματα από τις επεξεργασίες και τα πορίσματα που ήδη έχουν υπάρξει, δεν καλούνται έτσι απλά για να μάθουμε, έχουμε ήδη στοιχεία που θέλουμε συγκεκριμένες περεταίρω απαντήσεις, τόνισε ο κ. Φάμελλος.

Ο κάθε ένας μάρτυρας που έρχεται στην επιτροπή δεν τοποθετείται για ζητήματα μόνο του δικού του φορέα, ζητάμε να τοποθετηθούν για ζητήματα που γνωρίζουν και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις και ομίλους, σημείωσε.

Η επιστολή του Στ. Ψυχάρη είχε σημεία ανακρίβειας, π. χ ανέφερε ότι ζήτησε παράταση της κατάθεσης του, κάτι που δε συνέβη ποτέ, δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής, ενώ σημείωσε ότι με την αρχική επικοινωνία που έχει υπάρξει η κατάθεση του Παναγιώτη Ψυχάρη στην επιτροπή θα γίνει στις 30 Αυγούστου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι προσωπικά δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να καταθέσει στην επιτροπή και ο διευθυντής ειδήσεων του Mega, κ. Μανώλης Καψής, καθώς έχει υπάρξει σχετικό αίτημα και συζήτηση εντός και εκτός της επιτροπής.

Μετά από σχετική έρευνα διαπιστώθηκε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διευθύνων σύμβουλος στην ΤΗΛΕΤΥΠΟ ΑΕ, ενώ με βάση και την κατάθεση του κ. Μπόμπολα το Διοικητικό Συμβούλιο έχει να συνεδριάσει αρκετό καιρό.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Ακούστε την εκπομπή εδώ

Print Friendly, PDF & Email