Σ. Φάμελλος: Δεν ήθελαν να «χαλάσουν το πάρτι» στα δάνεια – Τις μεγάλες αλλαγές πρέπει να τις θέλει η κοινωνία

Στα έως τώρα συμπεράσματα που εξάγονται από την Εξεταστική για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, αλλά και στις προοπτικές που ανοίγει το προσεχές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας Στο Κόκκινο και την Φυλή των Φίλων του Κ. Αρβανίτη.

Για να επιτευχθούν αυτές οι μεγάλες αλλαγές χρειάζεται η κοινωνία να είναι ενεργή … ούτε μπορούμε ούτε θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα αν δεν το θέλει η κοινωνία, είπε ο κ.Φάμελλος. Επιπλέον υπογράμμισε ότι συνδετικός κρίκος της κυβέρνησης και της κοινωνίας μας πρέπει να είναι το κόμμα μας και αυτό επιδιώκουμε.

Αναφερόμενος στη σημερινή κατάθεση του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου, επισήμανε πως ήταν διοικητής της ΤτΕ για μια 6ετία, μια περίοδο που ολοκληρώθηκε το παζλ των δανείων, ενώ υπενθύμισε τις σημαντικές δηλώσεις των στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος την προηγούμενη βδομάδα, και πως βγαίνουν πολύ σημαντικά συμπεράσματα.

Συγκεκριμένα τα εν λόγω στελέχη υποστήριξαν στις καταθέσεις τους ότι την περίοδο (σ.σ. από το 2002) υπήρχε πολύ ρευστό στις τράπεζες, δινόντουσαν με μεγάλη ευκολία δάνεια … ήταν ένα πάρτι που κανείς δεν ήθελε να χαλάσει.

Συνεχίζοντας επισήμανε ότι για όλα αυτά που ερευνά η Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ στόχος είναι αφενός είναι να διαπιστωθεί το ποιοι ευνοήθηκαν περισσότερο και ποιος ήταν ο ρόλος του πολιτικού προσωπικού εκείνη την περίοδο.

Τέλος ανέφερε ότι θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις του κ. Τζίκα από το κανάλι του MEGA, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος του κ. Στουρνάρα και του κ. Αναστασιάδη.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Ακούστε την εκπομπή εδώ

Print Friendly, PDF & Email