Σ. Φάμελλος: Η συνταγή του κ. Μητσοτάκη είναι χειρότερη από του ΔΝΤ

Η συνταγή του κ. Μητσοτάκη είναι «σκληρή νεοφιλελελεύθερη επιλογή, ξεπούλημα των πάντων», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας «στο Κόκκινο» και στον Κώστα Αρβανίτη, προσθέτοντας πως κανένας πολίτης δεν θέλει αυτή τη συνταγή γι’ αυτό και «προσπαθεί μέσω της εικόνας να ανεβάσει τη δυναμική του και όχι μέσω των πολιτικών θέσεων».

O κ. Φάμελλος αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων επεσήμανε πως θα υπάρξει συνεχής διαπραγμάτευση για να μείνει η κοινωνία όρθια.«Δεν δεχόμαστε ο λαός μας να εκβιάζεται και να πιέζεται σε παράλλογες επιλογές που δεν αντιστοιχούν στη συμφωνία που έχουμε κάνει», είπε συνεχίζοντας.

Επιπλέον τόνισε πως η συμφωνία θα εφαρμοστεί και θα υπάρξει δημοσιονομική σταθερότητα, εφαρμόζοντας όμως ταυτόχρονα τα παράλληλα μέτρα για να μείνει η κοινωνία όρθια.

Διευκρίνησε ότι έχουν μείνει ανοιχτά ζητήματα εκτίμησε όμως ότι μέχρι τις 22 Απριλίου θα υπάρξει συμφωνία γιατί η Ενωμένη Ευρώπη έχει επιλέξει να υπάρξει λύση.«Δεν θέλουμε να κερδίσουν οι αρθμοί αλλά οι άνθρωποι», είπε σχετικά.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το κλίμα «άλωσης της πόλης», από πλευρά κάποιων ΜΜΕ, απάντησε πως«όλα τα μέσα ένα προηγούμενο διάστημα διατυμπανίζαν ότι θα κοπούν συντάξεις, το αφορολόγητο, κάτι που δεν προκύπτει από τις δηλώσεις των δανειστών».

«Εμείς θέλουμε να να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές και ήταν μια από τις μάχες που δώσαμε το καλοκαίρι», ξεκαθάρισε ο κ. Φάμελλος.

Τέλος σε σχέση με τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη πως η Ν.Δ. μπορεί να κάνει τις μεταρρυθμίσεις, τόνισε πως «έχουμε ακούσει τις προτάσεις του κ. Μητσοτάκη: στην ασφάλιση μας πρότεινε να έχουμε ιδιωτική ασφάλιση, να κατάσχονται οι επιδοτήσεις των αγροτών για να καλύπτονται τα χρέη του ΟΓΑ, να εφαρμοστεί η ρήτρα μειδενικού ελλείματος».

Στη δε δικαιοσύνη συνέχισε «μας είπε να μην ακουμπήσουμε κανέναν από τους δικούς του στο κύκλωμα της εξουσίας που ταχτοποιούσε τα πράγματα μέχρι τώρα».

Σκληρή νεοφιλελεύθερη επιλογή είναι η συνταγή της Ν.Δ και κανένας πολίτης δεν θα ήθελε αυτή τη συνταγή, είπε κλείνοντας.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Ακούστε την εκπομπή εδώ

Print Friendly, PDF & Email