Σ. Φάμελλος: Με αφορμή το προσφυγικό έχουν βρεί «έδαφος» ακραίες φωνές στην Ευρώπη

«Με αφορμή το προσφυγικό αναδείχθηκαν ξενοφοβικά αντανακλαστικά στις συντηρητικές κοινωνικές ομάδες της Ε.Ε. που διεγείρονται πολύ εύκολα από τον ακραίο λόγο των ακροδεξιών κομμάτων και των νεοφιλελέυθερων κύκλων. Η δημοκρατική φωνή της Ευρώπης πρέπε να βρει τρόπους να εκφραστεί», τόνισε στο Κόκκινο και την Φυλή των Φίλων ο Σωκράτης Φάμελλος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δυστυχώς, στην Ευρώπη, με αφορμή τον πόλεμο στην Συρία και τις αυξημένες προσφυγικές ροές, έχουν βρει πρόσφορο έδαφος ακραίες φωνές, που συντηρούν τις ξενοφοβικές αντιλήψεις», υπογράμμισε ο κ. Φάμελλος.

«Το βλέπουμε σε μικρογρφία και στην Κω και στα Διαβατά, όπου λίγοι κάνουν πολύ φασσαρία. Σίγουρα η πολύχρονη κρίση και η εκταταμένη έκθεση σε συνθήκες φτώχειας δικαιολογεί ακραία αντανακλαστικά, όμως δεν νομίζω πως η πλειοψηφία των αντιδρούντων έγκειται σ` αυτή την κατηγορία», υποστήριξε ο κ. Φάμελλος.

Στην πρόταση του Κόκκινου Θεσσαλονίκης να οργανωθεί καμπάνια ενημέρωσης της κοινωνίας στα Διαβατά, ώστε να καλλιεργηθούν συνθήκες διαλόγου και να εκφραστεί και η «δημοκρατική» Θεσσαλονίκη, ο Σωκράτης Φάμελλος απάντησε πως, «πρέπει να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες στην Ελληνική κοινωνία αλλά και στην Ε.Ε., ώστε να ακουστεί και η άλλη Ευρώπη. Έστω και με καθυστέρηση πρέπει να βρουν τρόπους οι δημοκρατικές φωνές να υψώσουν τους τόνους και ν` αναδείξουν τις ανθρωπιστικές αξίες των κοινωνιών της Ευρώπης.»

Πηγή: www.stokokkino.gr

Ακούστε την εκπομπή εδώ

Μέρος Α

Μέρος Β

Print Friendly, PDF & Email