Σ. Φάμελλος: Τώρα ξεκινούν οι μεγάλες τομές για την βελτίωση της κοινωνίας

«Σημαντικό γεγονός ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση, γιατί εκτός των άλλων σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να πάρουμε άλλα δημοσιονομικά μέτρα και μπορούμε πλέον να ξεκινήσουμε τις μεγάλες τομές στην χώρα, που τις έχουμε ήδη έτοιμες και είναι η δέσμευσή μας προς την κοινωνία» (Αναπτυξιακός νόμος, μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης, καταπολέμηση μαύρου χρήματος, διασφάλιση ενός δημοκρατικού περιβάλλοντος για την δημόσια διοίκηση και την παιδεία), υπογράμμισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στην εκπομπή «Η Φυλή των Φίλων» του Κώστα Αρβανίτη.

Σημαντικό και θετικό βήμα η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά η πρώτη νίκη θα είναι όταν φύγουμε από την επιτροπεία

Με βάση τον αναγκαστικό συμβιβασμό της συμφωνίας του προηγούμενου καλοκαιριού τους τελευταίους οκτώ μήνες δουλέψαμε σκληρά για να φύγουμε από τον κύκλο της ύφεσης και των μέτρων λιτότητας , κληρονομιά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η ουσιαστική έναρξη της συζήτησης για το χρέος φαίνεται να κλείνει τον κύκλο της ύφεσης που απειλεί την κοινωνία. Για εμάς τώρα ξεκινάει ουσιαστικά η πραγματική μας δέσμευση για την βελτίωση της κοινωνίας.

Επιλογή της κυβέρνησης ήταν να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η νομοθέτηση των δυσκολότερων αναγκαστικών μέτρων, ώστε να συνεχίσουμε με δικαιότερες κοινωνικές πολιτικές. Στόχος μας είναι να σταματήσουμε την λιτότητα και όλο αυτό το διάστημα ψάχναμε εναλλακτικές.

Ποια είναι η πρόταση της αντιπολίτευσης;

Σύμφωνα και με την τελευταία συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ , Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα Ουάσιγκτον Πόστ, η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης  είναι μια αποτύπωση των ακροδεξιών τάσεων που έχουν επικρατήσει στη ΝΔ, και είναι το ξεπούλημα των πάντων. Παράλληλα, ακόμη και η ελληνική σοσιαλδημοκρατία φαίνεται να συμπλέει με αυτή την πρόταση και ακολουθεί την στρατηγική του να πέσει η κυβέρνηση και να συμπορευτεί με τους εκφραστές των αυστηρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Αντιδράσεις από τα αριστερά

Η αριστερότερη ηθική, εκτός από κριτική, δεν έχει απαντήσει για το πώς θα ζει ο πολίτης, αν δεν έχει εργασία, παιδεία, νοσηλευτική κάλυψη και το πώς θα είναι η καθημερινή ζωή των πολιτών. Εμείς καταθέτουμε την πρότασή μας και την εφαρμόζουμε για ένα καλύτερο και δημοκρατικότερο μέλλον για την Ελλάδα.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Ακούστε την εκπομπή εδώ

Print Friendly, PDF & Email