Σ. Φάμελλος: Τέλος στις «καρέκλες», τέλος στον καθεστωτισμό στην πολιτική

«Εμείς ούτε θέλουμε, ούτε θα πάρουμε για πάντα τις «καρέκλες». Η πρότασή μας για περιορισμό των κοινοβουλευτικών θητειών, αποδεικνύει πως θέλουμε να βάλουμε τέλος στον καθεστωτισμό στη πολιτική, τον οποίο επιθυμούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Κόκκινο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, αναφερθείς στις προτάσεις για την συνταγματική αναθεώρηση που κατέθεσε χθες ο πρωθυπουργός. Για την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή για τα capital controls, είπε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για εξεταστική.

Ο Σ. Φάμελλος είπε πως ενισχύεται η συμμετοχή της κοινωνίας και της δημοκρατίας και περιορίζεται ο καθεστωτισμός και ο παραγοντισμός σε όλα τα επίπεδα, με κορυφαίο πολιτικό γεγονός της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση.

«Ο λαός επέλεξε να βρεθούμε στη κυβέρνηση. Μη περιμένετε να παραδώσουμε την ευθύνη όταν η κοινωνία λέει διώξτε το παλιό. Εμείς προτείνουμε περιορισμό των θητειών στη Βουλή, γιατί οι καρέκλες δεν μας ενδιαφέρουν, και γιατί δε θέλουμε τον καθεστωτισμό, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά.

Για την πρόταση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει η εξεταστική επιτροπή που προτείνει η ΝΔ για τα πεπραγμένα της πρώτης περιόδου της κυβέρνησης, την διαπραγμάτευση και τα capital controls, και πως θα απορριφθεί η πρόταση με την οποία ουσιαστικά η ΝΔ ζητά να μην ασκείται πολιτική, την οποία χαρακτήρισε αντιπερισπασμό στην Εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

«Αυτοί προσπάθησαν να στήσουν διπλή αγχόνη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που ερχόταν. Γιατί η ΝΔ υποθήκευσε τη χώρα εκείνο το διάστημα; γιατί άφησε άδεια ταμεία στο ΣΥΡΙΖΑ; Προκειμένου να δημιουργήσουν αριστερή παρένθεση.
Η ΝΔ πρακτικά θέλει να κάνουμε εξεταστική για την άσκηση της πολιτικής από το ΣΥΡΙΖΑ , Τόσο πολύ τους πείραξε η εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, που προσπαθεί να δημιουργήσει εικόνα παρατυπίας σε καθαρά πολιτικές επιλογές.

Οι επιλογές οι δικές μας κρίθηκαν τρεις φορές το 2015… άρα δεν υπάρχει λόγος για αυτή την εξεταστική. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι υπάρχει λόγος για εξεταστική  για τα δικά τους έργα … Η συμφωνία του Ιουλίου κρίθηκε από την κοινωνία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Κι επίσης τα στελέχη της ΝΔ είναι κορυφαίοι παράγοντες που συνέβαλλαν στην απίστευτη καταιγίδα φοροδιαφυγής στη χώρα», είπε ο κ. Φάμελλος χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Ακούστε την εκπομπή εδώ

Print Friendly, PDF & Email