Σωκράτης Φάμελλος: «Συμβιβαστήκαμε γιατί κάποιοι κατέστρεψαν την πατρίδα»

Για τους στόχους της κυβέρνησης μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη βουλή, μιλάει στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93.4 ο Σωκράτης Φάμελλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας παράλληλα την παραίτηση Κατριβάνου και τις δηλώσεις του κ.  Κουμουτσάκου και της κας Σακοράφα.

Σε ότι αφορά τις δηλώσεις Κουμουτσάκου σημειώνει ότι «υπερβαίνει τις αρμοδιότητες μου να σχολιάζω την απίστευτη ασυνέπεια αυτών που χρέωσαν την Ελλάδα και κάνουν τον έξυπνο  και δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη να προτείνουν κάτι για να σώσουμε μια χώρα που καταστρέψαν. Και την καταστρέψαν όχι μόνο γιατί πήρανε δάνεια αλλά γιατί τα φάγανε κιόλας και τα χάρισαν σε ημέτερους μέσα από ένα κύκλωμα διαφθοράς που υπονόμευσε την ζωή μας και την αξιοπρέπεια μας και το μέλλον των παιδιών μας. Ας κρίνουν τον κ. Κουμουτσάκο οι πολίτες όπως έκριναν την ΝΔ τρεις φορές στις τελευταίες εκλογές»

Για την κα Κατριβάνου « Το κείμενο της παραίτησής της λέει πάρα πολλά. Ήταν μία πολιτική πράξη που δεν δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα.  Ψήφισε κατ’ αρχήν το χθεσινό νομοσχέδιο και σε επίπεδο συμβολισμού οι 153 ήταν εκεί άρα η κοινωνία μπορεί να νοιώθει ασφαλής και σίγουρη ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα κυβερνητικής αστάθειας. Αντιθέτως δίνει στην κοινοβουλευτική ομάδα την δυνατότητα να συνεχίσει με ευθύνη, όπως την αναλάβαμε τον Σεπτέμβριο, με ένα οδυνηρό συμβιβασμό και μια συμφωνία που όμως δίνει προοπτική στην Ελλάδα. Η ίδια εξάλλου λέει ότι δεν υπάρχει άλλη πρόταση που μπορεί να φέρει διέξοδο στη χώρα. Η παραίτησή της απεικονίζει την σύγκρουση που υπάρχει σε πολλούς συντρόφους μας σχετικά με την αντίθεση πολλών σημείων του προγράμματος με το αξιακό μας σύστημα. Είναι σίγουρο ότι κανείς από εμάς δεν θεωρεί σωστό και δεν ψήφιζε φόρους όμως η ευθύνη που αναλάβαμε να αλλάξει πορεία η χώρα σε σχέση με μια φαύλη αντικοινωνική διοίκηση  του δικομματισμού».

Για την κα Σακοράφα «θα… στιγματίζει σίγουρα την πορεία της πατρίδας το ότι βάλαμε τα δυνατά μας για να σηκώσουμε όρθια την Ελλάδα που κάποιοι κατέστρεψαν και μέσα από ένα συμβιβασμό που ενέκρινε ο ελληνικός λαός δημοκρατικότατα τον Σεπτέμβριο. Η κα Σακοράφα απέναντι στο ψηφοδέλτιο με το οποίο εκλέχθηκε έχει θέματα που πρέπει να συζητήσουμε αλλά αυτό δεν είναι της δημοσιότητας».

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Φάμελλος «συμβιβαστήκαμε γιατί κάποιοι κατέστρεψαν την πατρίδα και όπως κάνει πάντα η αριστερά αναλαμβάνει τις ευθύνες».

Στους στόχους μετά την αξιολόγηση βάζει τρεις προτεραιότητες για τομές που πρέπει να γίνουν: «α) Να επιστρέψει η δημοκρατία και η ισότητα. Δεν θα χαθούν λεφτά και πολιτική ουσία σε ρουσφέτια, λίστες και ημέτερους. Θα ξεκαθαρίσουν πολλά από αυτά τα σκάνδαλα. β) Δημοκρατική ανασυγκρότηση.  Δεν θα χαθεί άλλο χρήμα στη διαφθορά, η κοινωνία θα λειτουργεί δίκαια, θα προχωρήσει η αξιολόγηση στο δημόσιο και η ψηφιακή κοινωνία και η κινητικότητα των εργαζομένων και γ) τα νομοσχέδια για εθελοντική αποκάλυψη καταθέσεων, ηλεκτρονικές συναλλαγές και καταπολέμηση του μαύρου χρήματος (πάταξη λαθρεμπορίου καπνού και πετρελαίου)  και  τον αναπτυξιακό νόμο».

Τέλος όπως επισημαίνει «με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ξεφύγουμε από την τερατολογία των μέσων ενημέρωσης και της αντιπολίτευσης, θα χρηματοδοτήσουμε την πραγματική οικονομία για να βγούμε από την ποσοτική χαλάρωση ελπίζω και από τα capital control, αυτά είναι τα αντίμετρα στη λιτότητα και για να απελευθερωθούμε από την στενή επιτροπεία και να λειτουργήσουμε με την δική μας ατζέντα. Η αντιπολίτευση είναι σε αδιέξοδο γιατί είχε επενδύσει στην πτώση της κυβέρνησης. Μας ανησύχησαν τα φαινόμενα υποτίμησης του κοινοβουλευτικού λόγου και διαδικασίας – είχαμε εμετικές στιγμές και λαϊκίστικες κορώνες- γιατί τροφοδοτούν άσχημα ένστικτα και τον φασισμό που υφέρπει».

Πηγή: www.stokokkino.gr

Ακούστε την εκπομπή εδώ

Print Friendly, PDF & Email