Φάμελλος: Σχεδιάζουμε μέτρα για να πάμε καλύτερα το ’18

Μιλώντας στον realfm 97.8 και την Κάτια Μακρή, ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε στην πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για καλύτερη πορεία της χώρας, κάτι το οποίο όπως είπε φαίνεται από το γεγονός ότι «τα μέτρα που συζητάμε σήμερα είναι τα μέτρα που συμφωνήσαμε τον Αύγουστο, να στοχεύσουν στο πλεόνασμα του προϋπολογισμού του 2018. Κανένα από τα μέτρα που συζητάμε σήμερα και ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση- δεν στοχεύουν στην αποκατάσταση ελλειμμάτων του 2015 , γιατί το ’15 πήγαμε καλύτερα από τον στόχο που έβαλαν οι δανειστές».

«Αρα»,σύμφωνα με τον ίδιο, «η χώρα μας πλέον δεν σχεδιάζει μέτρα, γιατί δεν πάει καλά, όπως γινόταν τα τελευταία έξι χρόνια, αλλά σχεδιάζει μέτρα για να πάει καλύτερα το ’18, όπως συμφωνήσαμε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου τον Αύγουστο».

«Γιατί», συνέχισε, «η χώρα μας πάει καλύτερα; Γιατί ενώ είχε συμφωνήσει να έχει δημοσιονομικό έλλειμμα 0,25%, έχει δημοσιονομικό πλεόνασμα 0,2%. Κανένα έλλειμμα δεν υπάρχει πια στη χώρα, υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα στους δείκτες».

Ο κ. Φαμελλος ανέφερε ότι «οι δείκτες όμως δεν δημιουργούν ευτυχία, ούτε βελτιώνουν την καθημερινότητα. Για μας ο στόχος είναι να περνάει καλύτερα ο πολίτης και να βελτιώνεται η εργασία. Οι δείκτες μας δίνουν δύναμη, μας δείχνουν τον δρόμο, αλλά δεν μας φτάνουν».

Πηγή: www.real.gr

Ακούστε την εκπομπή εδώ

Print Friendly, PDF & Email