Κατά την ραδιοφωνική του παρουσία στην εκπομπή του Ράδιο Θεσσαλονίκη με τον Στέφανο Διαμαντόπουλο, ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι δώσαμε μια σκληρή μάχη και νομίζω ότι κανείς άλλος, πέρα από τον Αλέξη Τσίπρα, δεν θα μπορούσε να κερδίσει τόσα πολλά για τους Έλληνες.

“Υπάρχει τρόπος να πάει η Ελλάδα μπροστά, με συνεχείς αγώνες και πολλή δουλειά. Ας σταματήσουμε τους φόβους και τις φοβίες και ας καταφέρουμε να γυρίσουν πίσω οι Έλληνες επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό, ας φτιάξουμε ένα Δημόσιο πιο αποδοτικό και λιγότερο δαπανηρό, ας καταφέρουμε να έχουμε τις βιομηχανίες μας ανοικτές. Το εργοστάσιο ΑΓΝΟ είναι κλειστό, η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ επίσης. Ποιος τα έκλεισε όλα αυτά; Ο Αλέξης Τσίπρας;”.

“Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας δεν είναι η μοναδική λύση. Ας δούμε τι έχει συμβεί στην πόλη μας την Θεσσαλονίκη. Η διαπραγμάτευση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Σταθάκης, έσωσε για παράδειγμα την ΕΥΑΘ. Μπορούμε να σώσουμε και το Λιμάνι μας. Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε στη λύση της δημιουργίας μιας Αρχής Λιμένος η οποία θα κρατήσει τα κτήρια – που εκτείνονται από την προκυμαία έως το Μέγαρο Μουσικής – και θα είναι υπεύθυνη για τους κανόνες λειτουργίας. Θα υπάρξει και μία ιδιωτική εταιρεία που θα συνεργαστεί μαζί της για την λειτουργία του μηχανολογικού και της εργασίας και θα κάνει και τις επενδύσεις”.

Print Friendly, PDF & Email