Σ. Φάμελλος: “Βήμα Δημοκρατίας” για την Ελλάδα η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις άδειες

“Η κυβέρνηση κατάφερε να υλοποιήσει έναν πολύ δύσκολο διαγωνισμό και να μεγιστοποιήσει το όφελος προς τον δημόσιο προϋπολογισμό”

«Βήμα Δημοκρατίας για τη χώρα μας» χαρακτήρισε την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM». Κάλεσε δε τη Νέα Δημοκρατία να σταματήσει τις παλινωδίες και να αποδεχθεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού «που φέρνει σημαντικά έσοδα στο Δημόσιο».

«Μετά από 27 χρόνια εφαρμόζεται το Σύνταγμα και το συνολικό αποτέλεσμα των σχολίων και παρατηρήσεων που μπορεί να κάνει κάποιος γι’ αυτόν τον διαγωνισμό είναι ότι αυτή η κυβέρνηση, μετά από 27 χρόνια έκανε τον διαγωνισμό για τις άδειες. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε δεν είχαν το πολιτικό μέγεθος για να φροντίσουν να εφαρμόσουν το Σύνταγμα, είτε είχαν σχέσεις διαπλοκής, συνεργασίας, μ’ ένα σύστημα ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης, που τους επέτρεπε να παραμένει η ανομία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σ. Φάμελλος.

«Η κυβέρνηση κατάφερε να υλοποιήσει έναν πολύ δύσκολο διαγωνισμό και να μεγιστοποιήσει το όφελος προς τον δημόσιο προϋπολογισμό» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σ. Φάμελλος χαρακτήρισε υποκριτικό το ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας για τους εργαζόμενους των καναλιών που δεν κατάφεραν να πάρουν άδεια λειτουργίας, λέγοντας: «Αυτό το υποκριτικό ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας για τους εργαζόμενους του Τύπου ξεπερνάει τα όρια, όταν επί Νέας Δημοκρατίας έκλεισε – αν δεν κάνω λάθος – το Flash, το Καρφί, η Ελευθεροτυπία, το Alter. Για να μην πω ότι με μία απόφαση υπουργού έκλεισε όλη η ΕΡΤ και 2.500 εργαζόμενοι βρέθηκαν στον δρόμο» συμπλήρωσε.

«Εμείς δεν έχουμε βάλει απλά τέσσερα κανάλια. Έχουμε κανάλια που έχουν τραπεζική και φορολογική ενημερότητα και τώρα θα ξεκινήσει ένας εξαντλητικός έλεγχος του πόθεν έσχες» σημείωσε ο Σ. Φάμελλος, ενώ ερωτηθείς για το τι θα γίνει εάν προκύψουν προσκόμματα στη διαδικασία του αναλυτικού ελέγχου, απάντησε: «Ό,τι προβλέπει η νομιμότητα. Δεν πρόκειται να κάνουμε χατίρι σε κανέναν. Δεν έχουμε σκοπό να γίνουμε καναλάρχες, διότι δεν θέλουμε να έχουμε την κατάντια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που τελικά υπέκυψαν στους καναλάρχες».

Σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση του ΕΣΡ, κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμβάλουν, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία συγκρότησης της ανεξάρτητης αυτής Αρχής και σημείωσε: «Έχουμε καλέσει την αντιπολίτευση να συμφωνήσει να δημιουργηθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης […] Εκβίασαν την ελληνική Πολιτεία τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Τρεις φορές αρνήθηκαν να συγκροτηθεί η ανεξάρτητη αρχή, γιατί πολύ απλά σκόπευαν να αφήσουν τα προνόμια στους καναλάρχες της διαπλοκής του παρελθόντος».

Πηγή: www.avgi.gr

Print Friendly, PDF & Email