“Η παιδεία, η γνώση και η αγάπη προς το συνάνθρωπο είναι στοιχεία της ελευθερίας και της δημοκρατίας που έχουμε κατακτήσει ως Έλληνες. Είναι επιβεβλημένο να βαδίσουμε όλα τα απαραίτητα βήματα, ώστε οι πρόσφυγες να ενταχθούν στην κανονική ζωή, με όλα τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια που περιβάλλουν την ανθρώπινη ζωή.

Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα φόβου, ανησυχίας, υγείας για Και από τα προσφυγόπουλα. Τα παιδιά αυτά προέρχονται από πολιτισμένες κοινωνίες, οι οποίες δοκιμάζονται από τον πόλεμο και την προσφυγιά. Θα είμαστε δίπλα τους.

Κακώς συνδέεται το θέμα της υγείας με τα παιδιά και τα σχολεία. Κάκιστα. Ασχημονούμε και πληγώνουμε παιδικές ψυχές. Δεν υπάρχει θέμα υγείας και ασφάλειας. Υπάρχει θέμα παιδείας της κοινωνίας μας. Η αναπαραγωγή οποιουδήποτε διαχωρισμού απέναντι στα παιδιά των προσφύγων μπορεί να οδηγήσει στο μίσος και τον ρατσισμό”.

Τα παραπάνω τόνισε σε συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό “Focus 103,6” o Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την φιλοξενία προσφυγόπουλων στα σχολεία της χώρας.

Ακούστε την συνέντευξη εδώ

Print Friendly, PDF & Email