Την αμέριστη, αυτονόητη και ισχυρή στήριξή τους με κάθε διαθέσιμο κοινοβουλευτικό τρόπο και μέσο απέναντι στις εκδικητικές και καταχρηστικές απολύσεις που έχουν ξεκινήσει στον όμιλο ΔΕΠΑ μετά το ξεπούλημα της ΔΕΠΑ Υποδομών, του 100% δηλαδή σχεδόν του υφιστάμενου και υπό κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου της Ελλάδας και τη στήριξή τους στις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι, εξέφρασαν, εκ μέρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Σωκράτης Φάμελλος, τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο συντονιστής του Τμήματος Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Μαδεμλής, κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους των εργαζομένων στη ΔΕΠΑ, με συμμετοχή του Νίκου Φωτόπουλου, μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ, και της Γιώτας Λαζαροπούλου, από τον Τομέα Συνδικαλιστικού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα των εκπροσώπων των εργαζομένων εξαιτίας των επτά (7) απολύσεων, μέσω απροειδοποίητης μη ανανέωσης των συμβάσεων, εργολαβικών εργαζόμενων που καλύπτουν όμως πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΔΕΠΑ Υποδομών σε θέσεις ευθύνης για πολλά χρόνια.

«Τα πρώτα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ Υποδομών βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι του ομίλου της ΔΕΠΑ. Είχαμε προβλέψει δυστυχώς από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε και νομοθέτησε την ιδιωτικοποίηση του 100% του ποσοστού του δημοσίου στα δίκτυα φυσικού αερίου σε μία ιδιωτική εταιρία όπου συμμετέχει το ιταλικό δημόσιο, ότι θα οδηγούσε και σε απολύσεις. Στον νόμο τότε του κ. Χατζηδάκη δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για τη διασφάλιση των εργαζομένων στη ΔΕΠΑ και μπορούσε κάποιος ήδη από τότε να προβλέψει τις απολύσεις. Πρόκειται για καθαρά εικονικές εργολαβικές συμβάσεις και για διώξεις συνδικαλιστών. Πρόκειται δηλαδή για την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη σε πλήρη εξέλιξη», σημείωσαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ζήτησαν την άρση των εκδικητικών απολύσεων και την ανανέωση των συμβάσεων των επτά (7) εργαζομένων και δήλωσαν ότι θα είναι δίπλα στην κινητοποίηση των εργαζομένων στα γραφεία της ΔΕΠΑ Υποδομών στις 08.02.2023 το μεσημέρι για να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Υπενθύμισαν τέλος την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει την πλειοψηφία του δημοσίου στα δίκτυα φυσικού αερίου, κάτι το οποίο είχε κερδίσει μετά από σκληρή διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και μέσα σε μνημόνιο.

Σωκράτης Φάμελλος, Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Print Friendly, PDF & Email