Σ. Φάμελλος: “Γιατί το Ταμείο Ανάκαμψης να μην έχει προτεραιότητα τη Θράκη;”

Σε Ροδόπη και Καβάλα βρέθηκε την Παρασκευή 1/11 ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

Πρώτος σταθμός το δημαρχείο Μαρώνειας-Σαπών. Ο δήμαρχος, Απόστολος Ιωάννου, αφού τόνισε ότι ο Σωκράτης Φάμελλος είναι ο μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος κόμματος που επισκέφθηκε την περιοχή, του εξέφρασε τα προβλήματα του Δήμου, που είναι από τους φτωχότερους της Ευρώπης.

Συζητήθηκαν οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας στις βλέψεις ιδιωτικών εταιρειών να εκμεταλλευτούν το κοίτασμα χρυσού, το έντονο δημογραφικό πρόβλημα, η κυβερνητική αδιαφορία για το πρόβλημα των υποδομών άρδευσης, η υποστελέχωση Δήμου και η έλλειψη διαβούλευσης αναπτυξιακού σχεδιασμού και καθορισμού χρήσεων γης.

Επόμενος σταθμός, το δημαρχείο Κομοτηνής. Με τον δήμαρχο Γιάννη Γκαράνη συζητήθηκε η αντίθεση των Δήμων στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης του νερού, η διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης με την υπόλοιπη Ελλάδα και το μεγάλο ενεργειακό κόστος.

Στη συνέχεια, είχε συνάντηση με φίλες και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

«Την περίοδο που ήμουν πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ενιαία και σοβαρή φωνή. Και δεν το έκανα μόνος μου, το έκανα με όλα τα μέλη της ΚΟ. Άρα υπάρχει η δυνατότητα, και το έχουμε αποδείξει, ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει μια σοβαρή και ενιαία φωνή» είπε μεταξύ άλλων, και τόνισε πως είναι αναγκαίο να έρθουν επενδύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης στη Θράκη, κάτι που δεν υλοποιεί η κυβέρνηση.

Το απόγευμα, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας, όπου συνομίλησε σε συντροφικό κλίμα με τα τοπικά μέλη.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησε ανοιχτή ομιλία σε κεντρικό καφέ της πόλης: «Ενώ έχουμε “αριστεία”, “επιτελικό κράτος”, απόθεμα, δημοσιονομικά περιθώρια, καθαρό διάδρομο δανεισμού, έφυγαν 300.000 πολίτες στο εξωτερικό» τόνισε και συνέχισε:

«Γιατί έφυγαν τα καλύτερα μυαλά στο εξωτερικό; Γιατί η πολιτεία δεν έχει καμία πρόνοια για τη στέγη, δεν έχει καμία πρόνοια για τους νέους επιστήμονες και δεν υπάρχουν και καλές δουλειές με καλούς μισθούς, ιδιαίτερα στην περιφέρεια. Και φεύγουν πρώτα απ’ όλα την περιφέρεια. Γι’ αυτό έχουμε αρνητικά δημογραφικά ποσοστά.

Άρα, μια ισχυρή πολιτεία πρέπει να έχει δημόσια πολιτική για τη στέγη και πολιτική για την περιφέρεια. Γιατί το Ταμείο Ανάκαμψης να μην έχει προτεραιότητα τη Θράκη; Γιατί να μην ξεκινήσουμε από εκεί που η Ελλάδα κρίνεται και εξαρτάται; Τι άλλο σημαίνει πατριωτική πολιτική;

Γιατί δηλαδή να μην υπάρχει στο ΕΣΠΑ πρόνοια ώστε να ξεκινήσουμε πρώτα από την περιφέρεια; Να υπάρχει κατανομή πόρων πρώτα στην Περιφέρεια της χώρας μας…».