«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στοχεύει στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της κοινωνίας και στη βελτίωση της ζωής όλων των πολιτών. Και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνει τη νέα μάχη των εκλογών της 25ης Ιουνίου με δημοκρατικό ήθος και αποφασιστικότητα ακριβώς επειδή η ανατροπή του προηγούμενου εκλογικού αποτελέσματος είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας», σημείωσε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε σημερινή του συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM 104,9» και το δημοσιογράφο Ν. Γιώτη.

Στάθηκε ιδιαίτερα στις αλλαγές που γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενόψει των νέων εκλογών της 25ης Ιουνίου: «Ύστερα από το ιδιαίτερα αρνητικό αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πλέον επικεντρώνουμε τη συζήτηση στο πρόγραμμά μας και προσπαθούμε να το επικοινωνήσουμε προς όλους με τρόπο εύκολα αντιληπτό και κατανοητό. Επίσης έχουμε και τη συγκρότηση της νέας Εκλογικής Επιτροπής, με νέα πρόσωπα, με επικεφαλής τον Δ. Τεμπονέρα, που πλαισιώνουν τον Αλέξη Τσίπρα. Έχουμε προσέξει ιδιαίτερα να μην υπάρχουν θολά σημεία και δηλώσεις που δίνουν δικαιώματα παρανόησης στις παρουσιάσεις και στις συνεντεύξεις μας. Η κοινωνία χρειάζεται συγκεκριμένη προοδευτική πρόταση και αυτή την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος έχει εμπειρία διακυβέρνησης και παρέλαβε τη χώρα απόλυτα χρεοκοπημένη και την έβγαλε από τα μνημόνια, αφήνοντας αποθεματικό, κάτι που δεν έγινε σχεδόν ποτέ στη σύγχρονη ελληνική ιστορία», σημείωσε.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για πιθανή μελλοντική επαναφορά του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής, ο Σ.Φάμελλος σχολίασε ότι η ευθύνη για την αποτυχία της απλής αναλογικής ανήκει στα κόμματα και όχι στους πολίτες: «Οι πολίτες εάν έβλεπαν από τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25, διαφορετική αντίληψη για τη συνεργασία, θα εμπιστεύονταν μια τέτοια προοδευτική λύση. Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείναμε να υπάρχει σύνθεση, αλλά δυστυχώς, και πρωτίστως με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και του κ. Ανδρουλάκη, που αρνήθηκαν οποιαδήποτε πιθανή μετεκλογική συνεργασία, η απλή αναλογική «κάηκε». Προφανώς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στοχεύει στην «καρέκλα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι στο πώς θα έχουν σήμερα οι πολίτες φθηνότερα καύσιμα, πώς θα καταπολεμηθεί η ακρίβεια στα τρόφιμα, πώς θα δοθούν καλύτερες συντάξεις και πώς θα βελτιωθεί συνολικά η ζωή των πολιτών. Αυτή η επιλογή μένει να κριθεί στις νέες εκλογές. Πρόταση για νέα αλλαγή στο εκλογικό σύστημα δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και μένει να φανεί πώς θα ξανα-ανοίξει μια τέτοια συζήτηση στο μέλλον και στα κόμματα και στην κοινωνία», υπογράμμισε.

Κατόπιν, σχολίασε το δήθεν θέμα εθνικής ασφάλειας που έχει εγείρει τις τελευταίες ημέρες η Νέα Δημοκρατία για τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Θράκη: «Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται σε πληροφορίες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για καθαρά προεκλογικούς και ψηφοθηρικούς λόγους, καθώς, μπορούσε κάλλιστα, εφόσον υπήρχε τέτοιο θέμα, να έχει ενημερώσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και τις αρμόδιες αρχές πριν από τις εκλογές. Δυστυχώς έχουμε ένα εθνικό θέμα το οποίο εργαλειοποιείται από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ψηφίστηκε ο μουσουλμάνος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Ροδόπη μετά από «καθοδήγηση» του τουρκικού προξενείου. Η αλήθεια όμως είναι ότι στη Ροδόπη η Νέα Δημοκρατία είχε αρνητικό αποτέλεσμα και τώρα εργαλειοποιεί ένα εθνικό θέμα για να αλλάξει το αποτέλεσμα», υπογράμμισε.

Τέλος, ο Σ.Φάμελλος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες εκβιαστικές δηλώσεις της κας Μπακογιάννη και του κ. Στυλιανίδη προς τους ψηφοφόρους της Ροδόπης: «Πρόκειται για απαράδεκτες εκβιαστικές και απειλητικές δηλώσεις προς τους πολίτες να αλλάξουν την ψήφο τους, αλλιώς η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορέσει να κάνει κάτι για αυτούς. Υπενθυμίζουν τη λογική της παλιάς, αυταρχικής Δεξιάς, η οποία καμία σχέση δεν έχει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανεξαρτήτως του τι ψήφισε ο κάθε πολίτης θα κάνει τα πάντα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα όλων των πολιτών χωρίς διακρίσεις», κατέληξε.

Print Friendly, PDF & Email