«Με το παρόν νομοσχέδιο η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί ένα ξεκάθαρο κουκούλωμα του σκανδάλου των υποκλοπών. Γιατί είναι ξεκάθαρο ότι η Ελληνική Δημοκρατία τραντάζεται και αμφισβητείται από ένα μείζον σκάνδαλο, το Μητσοτάκηςgate. Ένα σκάνδαλο που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ θα είχε οδηγήσει τον Πρωθυπουργό σε παραίτηση. Εδώ όμως πέρα βρέχει», δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών».

«Με το παρόν νομοσχέδιο», πρόσθεσε, «η κυβέρνηση κάνει ακόμα ένα βήμα αντιδημοκρατικής εκτροπής, νομοθετεί την κάλυψη εγκληματικών αυθαιρεσιών και παραβιάσεων του Συντάγματος, των νόμων και του ευρωπαϊκού κεκτημένου δηλαδή του κράτους δικαίου».

Ξεκαθάρισε πως η κοινωνία χρειάζεται εγγυήσεις ότι η κυβέρνηση μπορεί να προστατεύσει το πολίτευμα, το Σύνταγμα, τα δικαιώματα και τις δημοκρατικές λειτουργίες. «Ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης είναι παράγοντας ανασφάλειας που δεν εγγυάται τη λειτουργία και την εφαρμογή του Συντάγματος αλλά ακριβώς το αντίθετο».

Ανέφερε δε τρανταχτές αποδείξεις ενοχής της κυβέρνησης: «Η τροπολογία Πικραμένου- Τσιάρα με την οποία η ΕΥΠ μπορεί να επικαλεστεί λόγους εθνικής ασφάλειας για να μη ενημερώσει τους παρακολουθούμενους. Για ποιο λόγο η παρακολούθηση Κουκάκη ήταν θέμα εθνικής ασφάλειας; Για ποιο λόγο η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για ένα τραπεζικό σκάνδαλο; Μήπως εμπλέκεται και η ίδια κυβέρνηση; Για ποιο λόγο η κυβέρνηση κατέστρεψε τα αρχεία της παρακολούθησης Ανδρουλάκη αμέσως μετά την αποκάλυψη και καταγγελία από το Ευρωκοινοβούλιο. Ποιος αθώος καταστρέφει αποδείξεις; Γιατί επικαλείστε ακόμη το απόρρητο για να αποκρύψετε καταθέσεις και να αποκλείσετε μάρτυρες, κάτι με το οποίο διαφωνούν οι κκ. Καραμανλής, Σαμαράς, Παυλόπουλος, συνταγματολόγοι και η Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ); Και τέλος, γιατί υπήρξε παράλληλη παρακολούθηση τουλάχιστον των κ.κ. Κουκάκη και Ανδρουλάκη τόσο από την ΕΥΠ όσο και από το παράνομο λογισμικό Predator;».

Στάθηκε επίσης στη σημερινή αναφορά της εφημερίδας «New York Times» που αναγορεύει την κυβέρνηση ως κρίσιμο κρίκο στη διακίνηση παράνομου κακόβουλου λογισμικού παγκοσμίως, με το ΥΠΕΞ να φέρεται να έχει δώσει άδειες εξαγωγής του Predator. «Όχι μόνο το ξέρατε δηλαδή αλλά του κάνατε και marketing».

Ο Σ.Φάμελλος υπογράμμισε πως σκοπός του εκτεταμένου κέντρου υποκλοπών και παρακολουθήσεων είναι να συντηρηθεί η πολιτική και οικονομική εξουσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εις βάρος των συμφερόντων της χώρας και των πολιτών της. «Εξυπηρετείται μόνο το ακραίο πλιάτσικο, το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, η διαφθορά και το οικονομικό έγκλημα που εξελίσσεται υπό την αιγίδα της Μητσοτάκης ΑΕ».

«Η κυβέρνηση επικαλείται την εθνική ασφάλεια για να παραβιάσει το σύνταγμα και επικαλείται την προστασία της δημοκρατίας για να την περιορίσει και αυτό συμβαίνει μόνο σε σκοτεινές εποχές. Αποτέλεσμα είναι η αστάθεια της χώρας και ένα μείζον πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, που φτάνει στη διπλωματία και στην άμυνα της χώρας, στους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων. Είτε ανεύθυνος και ανεπαρκής, είτε πίσω από όλα αυτά που αποκαλύπτονται, ο κ. Μητσοτάκης δημιουργεί μείζον θέμα εθνικής ασφάλειας!», τόνισε στη συνέχεια.

Έκανε λόγο ακόμη για εκτροπή, η οποία, όπως είπε, αποδεικνύει την έκταση της διαπλοκής αλλά και την αυθάδεια, την ύβρη του καθεστωτισμού της ΝΔ που αποτελεί ύβρη προς τη δημοκρατία. «Έχουμε ένα αδύναμο και φοβικό πρωθυπουργό που παρακολουθεί τους πάντες, από τους υπουργούς του μέχρι τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ο κ. Μητσοτάκης και η ομάδα εξουσίας του Μαξίμου δεν έχουν ιερό και όσιο και δεν σέβονται τη Δημοκρατία και τους κανόνες της, με μόνη αξία και αρχή την καρέκλα. Για το λόγο αυτό από εσάς περιμένουμε τα πάντα, εφόσον δεν διστάζετε μπροστά ακόμα και σε διλήμματα συνταγματικής εκτροπής».

Ο Σ.Φάμελλος σημείωσε κλείνοντας πως το μήνυμα της κυβέρνησης προς την κοινωνία, τους πολίτες, αλλά και προς την οικονομία, τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες, είναι ότι δεν υπάρχει κράτος δικαίου και οι νόμοι δεν είναι για να τηρούνται αλλά για να καταπατούνται από όσους έχουν οικονομική δύναμη και μπάρμπα στην Κορώνη. «Δεν υπάρχει νόμος. Μόνο φόβος και άρα βόλεμα. Αυτό είναι η Δεξιά. Αυτή είναι η δεξιά αντίληψη. Γιατί το νομοσχέδιο αυτό επιβεβαιώνει ότι ο πολίτης δεν έχει δικαιώματα, δεν υπάρχει εξασφάλιση του θιγόμενου. Αυτό είναι και ο λόγος που η Ελλάδα είναι πλέον αρνητικό παράδειγμα στο Ευρωκοινοβούλιο, στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Αυτός είναι ο λόγος που η πολιτική Μητσοτάκη αποτελεί ένα λεκέ που απαξιώνει και την πολιτική και το κράτος δικαίου. Η κοινωνία όμως θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία της δημοκρατίας απέναντι στη δυσοσμία που εκπέμπει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και οι εκλογές θα είναι η δημοκρατική κάθαρση. Δεν θα ξεχαστεί όμως αυτό το σκάνδαλο».

Παρακολουθείστε την ομιλία εδώ

Print Friendly, PDF & Email