Η Νέα Δημοκρατία μιλάει για εξοικονόμηση στα δημόσια κτίρια με το πρόγραμμα «Θερμοστάτης», όμως μας κοροϊδεύει.

Είχε παραλάβει το 2019 από τον ΣΥΡΙΖΑ έτοιμο και με χρηματοδότηση το πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ, για την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια έργα, αλλά το κρατάει παγωμένο εδώ και 3 χρόνια και δεν υλοποίησε ούτε τα ενταγμένα πιλοτικά έργα (σχολεία και νοσοκομεία)!

Και όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια προχώρησε σε εντάξεις στο πρόγραμμα Εξοικονομώ, παρά το ότι είχαμε τεράστιες καθυστερήσεις της κυβέρνησης Σαμαρά και δεν υπήρχαν εξασφαλισμένοι πόροι.

Επιπλέον, η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για ορισμό ενεργειακού υπευθύνου στα δημόσια κτίρια και βάζει στόχο 5% μείωσης της κατανάλωσης από το 2020 και για κάθε χρόνο, ενώ από τα στοιχεία του ΥΠΕΝ προκύπτει αύξηση 20% από το 2020 στο 2021.

Άρα η ΝΔ στο πρόγραμμα «Θερμοστάτης» κοροϊδεύει την ελληνική κοινωνία γιατί παρουσιάζει ως νέες δράσεις και υποσχέσεις αυτά που δεν έκανε εδώ και 3 χρόνια!

Και η κοροϊδία επεκτείνεται γιατί η εκτίναξη των τιμών ενέργειας οδηγούν σε αδιέξοδο και σχολεία και υπηρεσίες Ύδρευσης Αποχέτευσης. Η Ένωση των Δημόσιων Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) έχει ζητήσει στήριξη από την κυβέρνηση, η οποία σφυρίζει αδιάφορα.

Και ενώ οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος των ΔΕΥΑ είναι απαράδεκτα υψηλοί και δυσκολεύονται να τους αποπληρώσουν, η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζει άλλη λύση που είναι η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ για να τις “σώσει”.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει θέσει ως προτεραιότητα το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Έχει ήδη πουλήσει το 100% του ελληνικού και δημόσιου δικτύου φυσικού αερίου σε μία ιδιωτική εταιρεία με μέτοχο το ιταλικό δημόσιο. Το ελληνικό δημόσιο δεν μπορούσε να είναι μέτοχος αλλά μπορεί να είναι το ιταλικό δημόσιο.

Ταυτόχρονα ξεπούλησε και το 49% του ΔΕΔΔΗΕ (Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) και το 17% της ΔΕΗ ενώ ο κ. Μακρόν και γενικά η Ευρώπη μιλάνε για δημόσιο έλεγχο στην ενέργεια.

Εξακολουθεί όμως να είναι αδιανόητο ο πρόεδρος της ΔΕΗ να έχει 6πλάσια αμοιβή από τον προκάτοχό του επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι θέσεις διευθυντών και βοηθών διευθυντών να είναι πολλαπλάσιες και να έχουν δωρεάν μετοχές, πιστωτικές κάρτες και λιμουζίνες όλα τα “γαλάζια” παιδιά! Και να χρεώνουν υπέρογκα όλους τους καταναλωτές!

H Ελλάδα είναι ενεργειακά ανασφαλής, έχει μειωθεί η ενεργειακή της ασφάλεια επί Μητσοτάκη από το 35% στο 17%. H ψεύτικη απολιγνιτοποίηση απέτυχε γιατί μας δέσμευσε στο πανάκριβο εισαγόμενο φυσικό αέριο. Ο κ.Μητσοτάκης παραδέχτηκε το λάθος του να κλείσει βιαστικά και χωρίς σχέδιο τα λιγνιτικά εργοστάσια αλλά τώρα έχουν απαξιωθεί τα λιγνιτορυχεία και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν οι λιγνιτικές μονάδες.

Όμως το καρτέλ της ενέργειας που διευκολύνει ο κ.Μητσοτάκης έχει θησαυρίσει ήδη, ενώ από τα 924εκ€ υπερκέρδη, που βρήκε έστω περιορισμένα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, τα 700εκ€ είναι αυτά είναι της ΔΕΗ! Δηλαδή η διορισμένη από το δημόσιο διοίκηση της ΔΕΗ παίζει παιχνίδι σε βάρος των καταναλωτών. Και κανένας από την κυβέρνηση ακόμα δεν έχει πει πόσα είναι τα υπερκέρδη των ενεργειακών εταιρειών.

Παρακολουθείστε απόσπασμα του δελτίου Ειδήσεων εδώ

Print Friendly, PDF & Email