Ο κόσμος του πολιτισμού και του θεάτρου έχει υποστεί ένα βαρύτατο πλήγμα εξαιτίας των επιλογών της κυρίας Μενδώνη, η οποία έχει πλέον απονομιμοποιηθεί και δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση της. Η κυρία Μενδώνη έχει απαξιωθεί και στην ευρύτερη κοινωνία και στο χώρο του πολιτισμού καθώς προχώρησε σε συνέντευξη Τύπου, δημόσια καταγγελία και μηνυτήρια αναφορά εναντίον του κυρίου Λιγνάδη, όταν και μόνο όταν έγινε γνωστό ότι υπήρχε υπόθεση που δεν έχει παραγραφεί, ενώ για πάνω από δύο εβδομάδες είχαν γίνει συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

Το ίδιο διάστημα κυκλοφόρησε και το σημείωμα στην ΕΡΤ όπου «συμβούλευε» τους δημοσιογράφους να μην προβάλλουν φωτογραφίες του κυρίου Λιγνάδη  με τον κύριο Μητσοτάκη και άλλα μέλη της κυβέρνησης ΝΔ. Άρα από τότε υπήρξε γνώση των καταγγελιών και προσπάθεια συγκάλυψης των αποτρόπαιων πράξεων.

Οι πολιτικές ευθύνες βαρύνουν την κυβέρνηση και τον κύριο Μητσοτάκη, ο όποιος κρίνεται ως πολιτικό πρόσωπο. Ο κύριος Μητσοτάκης δεν κρίνεται επαρκής, ούτε η κυβέρνηση ΝΔ, και στην οικονομία και στην υγεία και στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων. Ο κύριος Μητσοτάκης δεν είναι ένας απλός θεατής της πολιτικής της κυβέρνησης αλλά, είναι ο ίδιος υπεύθυνος για αυτήν την πολιτική. Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης ισοδυναμεί με την παραίτηση της κυρίας Μενδώνη και ανάληψη από τον ίδιο της ευθύνης που του αναλογεί και να ζητήσει συγγνώμη.

Ο κύριος Λιγνάδης ήταν επιλογή της κυβέρνησης ΝΔ, ορίστηκε με πρωτοβουλία της κυρίας Μενδώνη, αφού παρακάμφθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για τη θέση Καλλιντεχνικού/ής Διευθυντή/τριας του Εθνικού Θεάτρου. Συνεπώς, είτε η κυρία Μενδώνη τον γνώριζε πολύ καλά, κόντρα σε όσα δηλώνει τώρα, είτε η εντολή διορισμού του είχε έρθει απευθείας από το Μαξίμου. Ας το παραδεχτεί τότε η κυρία Μενδώνη. Το δικαστικό και ποινικό σκέλος πρέπει να διερευνηθεί άμεσα από τη Δικαιοσύνη.

Καταδικάζω απερίφραστα όλα τα περιστατικά trafficking, παιδεραστίας, βιασμού, κακοποίησης, και κατάχρησης εξουσίας και θέσης ισχύος που οδήγησαν σε τόσο ειδεχθή εγκλήματα. Δεν πρέπει να κάνουμε ούτε ένα χιλιοστό πίσω.

Επικροτώ τη στάση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), τους ηθοποιούς και τους καλλιτέχνες που δε συναίνεσαν και αντέδρασαν στην προσπάθεια συγκάλυψης εκ μέρους της κυβέρνησης και της Υπουργού Πολιτισμού. Ζητούν και ζητούμε την αποκατάσταση του χώρου της τέχνης του πολιτισμού που έχει δεχτεί σημαντικό πλήγμα.

Γινόμαστε παράλληλα μάρτυρες ενός μηχανισμού αναπαραγωγής λάσπης στο διαδίκτυο, ένα ντελίριο από τη ΝΔ, αλλά και από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και επιχειρηματικά κέντρα εξουσίας που στηρίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κατέφυγαν ακόμα και σε μονταζιέρα για να προσβάλουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Οφείλω να καταδικάσω αυτήν τη χυδαιότητα που προσβάλει τις ζωές μας και την πολιτική. Η χυδαιότητα που εκπέμπει η ΝΔ αποδεικνύει τόσο την πολιτική της ενοχή, όσο και το μέγεθος της ευθύνης που της αναλογεί.

Η ΝΔ προσπαθεί να «λερώσει» το χώρο της πολιτικής ώστε να μην μπορούν πια να εμπιστευτούν την πολιτική οι πολίτες.

Παρακολουθείστε απόσπασμα από το Δελτίο Ειδήσεων εδώ

Print Friendly, PDF & Email