Να πάρει θέση η Νέα Δημοκρατία για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπου Αθανασίου, που χαρακτήρισε «βαθύτατα δημοκρατικό άνθρωπο», τον πρόεδρο του κόμματος «ΕΑΝ» και συνομιλητή, αλλά και συναρχηγό για ένα διάστημα με τον καταδικασθέντα χρυσαυγίτη, Αναστάσιο Κανελλόπουλο, ζήτησε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Kontra Channel» με τον Γιώργο Μελλιγγώνη.

«Ποια είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τον κ. Κανελλόπουλο; Επικροτεί την απόφαση του κ. Κανελλόπουλου να είναι ο συνομιλητής και συμπρόεδρος με τον καταδικασμένο για συμμετοχή και ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση της χρυσής αυγής; Ο κος Αθανασίου εξέφρασε προσωπική άποψη ή η γνώμη αυτή εκφράζει και τη Νέα Δημοκρατία;».

Έθεσε επίσης το ερώτημα γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε επιτρέψει ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης να μπορεί να προπαγανδίζει τις μισαλλόδοξες ιδέες του που προωθούν ακόμη και τη βία εδώ και δύο (2) χρόνια μέσα από τη φυλακή. «Για αυτό έχει ευθύνη η κυβέρνηση αλλά και ο Υπουργός Δικαιοσύνης της ΝΔ».

Ο Σ.Φάμελλος σχολίασε στη συνέχεια ότι δεν επιτρέπονται λάθη σε τόσο σοβαρά ζητήματα που αφορούν τη δημοκρατία, αναφερόμενος στις τρεις (3) νομοθετικές ρυθμίσεις που κατέθεσε τελικά η κυβέρνηση για να αποκλείσει το ναζιστικό-φασιστικό μόρφωμα του καταδικασμένου χρυσαυγίτη από τις εκλογές. «Ενώ επί της αρχής νομίζω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις συμφωνούμε στον αποκλεισμό το ναζιστικού-φασιστικού μορφώματος, η κυβέρνηση επέλεξε να μην προχωρήσει σε μία νομοθετική ρύθμιση μέσω σύνθεσης με τα υπόλοιπα κόμματα. Μάς οδήγησε από λάθος σε λάθος, αυτό αποδεικνύει και ο αριθμός των τροπολογιών. Εμείς, με τη στάση μας, δηλώσαμε ότι δεν θα γίνουμε συνέταιροι στο λάθος. Η στάση μας απέναντι στον φασισμό και στη χρυσή αυγή είναι διαχρονική. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι όλα τα χρόνια στους αγώνες ενάντια στο φασισμό στο δρόμο, αλλά και στη δίκη της χρυσής αυγής και μέσα ως μάρτυρες αλλά και έξω από το Εφετείο περιμένοντας την απόφαση. Δεν είδαμε κάποιο στέλεχος της ΝΔ στο δρόμο όλα αυτά τα χρόνια».

Στάθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Σκέρτσου ότι η ΝΔ θα αξιοποιήσει τη διερευνητική εντολή που θα λάβει, κάτι που δείχνει ότι αλλάζει πάλι τις δηλώσεις της, εφόσον κορυφαία στελέχη δήλωναν ότι θα καταθέσουν πίσω τη διερευνητική. Αυτή είναι ακόμα μια μεταστροφή της στάσης της ΝΔ που θέλει μόνο το «κάψιμο» της απλής αναλογικής και την αυτοδυναμία πάση θυσία. «Η Νέα Δημοκρατία δεν ενδιαφέρεται για μία καλύτερη Ελλάδα αλλά για τη διατήρηση της εξουσίας ώστε να συνεχίσει το πλιάτσικο στη δημόσια περιουσία, το μοίρασμα του δημόσιου πλούτου σε ημέτερους και το βόλεμα των γαλάζιων παιδιών. Απέναντι σε αυτό πρέπει να πούμε ως εδώ!».

Ο Σ.Φάμελλος επισήμανε ότι η χρήση του Πρωθυπουργικού αεροσκάφους από τον κ. Μητσοτάκη για την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ δείχνει την αντίληψή των στελεχών της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη ότι το κράτος τους ανήκει: «η ίδια αντίληψη ιδιοκτησίας του κράτους ισχύει σε όλους τους τομείς και όχι μόνο στη χρήση του Πρωθυπουργικού αεροσκάφους. Στη διαχείριση του δημόσιου πλούτου, στο να παρακολουθεί μέσω της ΕΥΠ όποιον θέλει, στο να μην δίνει λογαριασμό για το πού πηγαίνει το δημόσιο χρήμα με τις απευθείας αναθέσεις κτλ.».

Δήλωσε τέλος: «Ο κος Μητσοτάκης υποσχέθηκε μία καλύτερη Ελλάδα και παραδίδει μία πιο φτωχή Ελλάδα, με ακρίβεια, λιγότερη δημοκρατία, λιγότερη ασφάλεια των πολιτών και λιγότερη ελευθερία του τύπου. Το 2019 υποσχέθηκε καλές και νέες δουλειές που όμως δεν τις είδαμε, υποσχέθηκε ασφάλεια που δεν είδαμε, όπως αποδείχθηκε με τραγικό τρόπο στο δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ κατέστησε την Ελλάδα μαύρο πρόβατο στην Ευρώπη όσον αφορά δημοκρατικές λειτουργίες, το κράτος δικαίου. Είναι τέλος υποκρισία να μιλάς για εθνική ασφάλεια όταν ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων παρακολουθείται για σχεδόν ένα χρόνο».

Παρακολουθείστε απόσπασμα από το Δελτίο Ειδήσεων εδώ

Print Friendly, PDF & Email